29 Temmuz 2011 Cuma

'' Direniyorum''




Rafet'i dinliyorum. "Sevgiye zaman ver" albümümündeki şarkıları hepsi güzel ama Direniyorum ayrı bir güzel. hüzünlü bir şarkı, ben çok beğendim.

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Arkadaşlarla buluşma


Bu gün sıcaklar yüzünden bir araya gelemediğimiz arkadaşlarımla özdilek avm'de buluştuk. onları beklerken ben koçtaşı bi turladım. çicekler çok güzeldi. ama benim evim çok güneş aldığı için aldığım çicekleri koruyamıyorum, hepsi yazın haşlanmış gibi oluyor. anca uzaktan seviyorum.



Ramiz köfte'ye oturduk, siparişlerimizi verip sohbet ettik.

Çaylar içildi.

Mağazalar gezildi. Kötü tüketici olmak istemediğime uzun süre önce karar verdiğim için gereksiz bir şey almamaya özen gösterdim. sadece plaj terliklerimi yeniledim. Sabah denizde buluşmak üzere ayrıldık.


25 Temmuz 2011 Pazartesi

Sakin bir gün

Denizdeyiz. Konyaaltı plajından görüntüler. aralardaki  halk plajları boştu. olanlarda yok denecek kadar azdı.


Biz burdayız. burası neşeli daha önceden  tanıştığımız tatilci arkadaşlarımızlada buluşuyoruz.gelmeyenleri herkes birbirine soruyor.


Yürüyüş yolunda  yürüyüşümü yaptım.


 



Plajda bugün Sıla'yı dinledik. Çok güzel, sakin, dinlednirici bir sesi var.

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Hobilerim

Geçen yıl asmek'in açtığı resim kursuna katılmıştım. bu kedicik çok hoşuma gittiği için çalışmak istemiştim. daha öncede iki farklı resimimi yayınlamıştım. yarım kalan bazı çalışmalarım var. onlarıda zaman zaman yayınlayacağım. resim  ve  farklı hobilerimi sizlerle paylaşacağım:)





Ahşap boyama tepsilerimi  emekli olmadan önce izin günlerimde  yapmıştım,








Günün menüsü: patlıcan kebabı 
 köfte ve patlıcanları sıralayıp aralarına arpacık soğan, bir iki diş
sarımsak üzerine domates dilimleri sıralayıp biraz sıvı yağ ve tuzunu atıp kapatıyoruz. piştikten sonra üzerine fesleğen serpip  dinlendiyoruz.(taze fesleğende konulabilir)




Kalbura bastıyı oğlum için yaptım. oğlum çok seviyor. genelde benin bayram tatlımdır.
malzemeler: 250 gr tereyağ
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
aldığı kadar un
1 adet kabartma tozu
isteğe göre 1 çay bardağı ceviz


şurubu için:
4 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker





21 Temmuz 2011 Perşembe

Alışveriş

Bugün Antalya'da yeni açılan alışveriş merkezi Terracity'deydik
Zara home'den sezon başında bu battaniyeyi gözüme kestirmiştim. pahalı gelmişti. evimde oturma odama renkleri çok uyuyordu. İndirimde olduğunu görünce bu fırsatı kaçırmadım.. kışın köşe takımımda şekerlerken üzerimde olacak.çok beğendim.ama bu sıcaklarda hemen kaldırmalıyım. etrafımda ısıtacak yünlü bir şey görmek istemiyorum.hemen ortalıktan yok etmeliyim. hevesim kaçmadan :)

 


Sizcede uymuş değilmi?:)

Düden Şelalesi


Kaynayan suyun buharlaştığı gibi buharlaştığımız şu günlerde biraz serinlemek için Düden şelalesine gittik. Görülmeye değer güzel manzaraları ile Düden Şelalesi merkeze 3 km uzaklıkta ve tatilcilerin, turistlerin mutlaka uğradığı yerlerden biri. hayran kalmamak elde değil.


yanımdaki kızcağız sıcaktan erimiş gibi zor poz veriyordu resim çeken arkadaşına :)

Sular o kadar hızlı akıyordu ki  acele bir işi var,  bir yere yetişecek gibi çoşkuluydu.


 Hepsi  farklı çoşkuluydu.

Dışarda develer  insanları gezdiyor. bazıları resim çektiyorlardı.  

15 Temmuz 2011 Cuma

Üzgünüm

Bu gün  ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı çok üzgündüm. dün bu haberleri dinleyemedim. bu günde aynı haberler tv de. geçen yıl aralık ayında yiğeniminin  Ankara kızılcahamamdaki devremülküneydim .10 gün tatilimizin ardından Kızılcahamam'dan ayrılırken haberlerden izlediğim şehitler anıt ağacını görmek istedim. 6 bin 350 askerimizin (çocuklarımızın) ismi kolyelerde doğum tarihleri ve ölüm tarihleri yazıyordu. okudukça kötü oldum. o kadar küçüklerdiki genelde 20li yaşlardaydı. İnşallah son olur, yüreklerimiz yanmaz.ANNELER AĞLAMAZ.


Resmi büyüterek okuyabilirsiniz

14 Temmuz 2011 Perşembe

Bu sıcakta ne yapabilirim


Denizdeyiz.Bu yazda mekanımız konyaaltı plajları haftanın 3 günü bazen arkadaşlarla ,bazen kızımla burdayız.

Sabahları deniz sakin dalgasız oluyor. burası hafta içi kadınlar matinası gibi.  hafta sonları çok kalabalık olduğundan tercihim değildir. Akşamları da canlı müzik var. bazen arkadaşlarla geliyoruz.





Kendimizi denize attıktan sonra kahvaltı yaptık, üstüne ilaçlarımı içtim. tansiyon, şeker.

Ara öğün dondurma





Eve  dönüş  saat; 14.00 akşam yemeği için mutfak beni bekliyor.olurmu? şimdi bu kadar keyfin üstüne;(

Altın çilek
Hiç sevmedim. bunu ne biçim tadı var. diyet için iki adet yiyorum. faydaları ne kadar doğru şüpheliyim, her sene bir şey çıkarıyorlar.yok hapı topu.hapınında neler yaptığını basından duyduk.yok arkadaşlar şunu iç zayıfla, bu ye zayıfla olmuyor. her şeyden ye ama az ye derler, benim beslenme şeklim böyle oldu. haftada  3 gün yürüyüş yapıncada veriliyor kilolar .eeeee bunları yazdim ama bu börek neyin nesi derseniz, ev soğuktu ya biraz daha fırının sıcaklığı ile ısıttık. yaz boyu yapılan ilk ve son böreğimiz olur herhalde;)



Tarifi bildiğiniz peynirli börek