30 Ocak 2013 Çarşamba

......

 Resim netten ama sayfama renk katsın istedim....


Akşam çayımızın yanına bir şeyler yapmak istedim ama tembelliğim üstümde olunca fazla uğraşmadan yarım kilo yufkayı ortadan ikiye bölüp içine biraz yağ, biraz süt, peynir, maydanoz, baharat karıştırıp  büyük rulolar yaparak işlemi bitirdim. Çocuklar böreklerin büyüklüğünü görünce niye zahmet ettin ikiye kestin tüm yufkayı rulo yapsaydın dediler :)) Bende bu tembellik böyle devam ederse yakında da öyle bir şey görebilirsiniz dedim.  Börekler fırından çıkıncada üzerine tereyağ sürdüm tadını çok beğendiler. Biraz da üzerine sarelleli ekmekle  muhteşem yüzyılı izlerken çay faslısını bitirdik.


Mutlu akşamlar :)

25 Ocak 2013 Cuma

.......

Bugün yine bizim pazarımızdı ama geçen hafta yağmurun hışmına uğrayan ben kahvaltıdan sonra pazara inip ne kadar yeşillik varsa almaya çalıştım. Meteorolojiye göre yağış bekleniyordu güya, aksine güneşli ve sıcaktı.   Pazardayken arkadaşım aradı ve geldi. Birazda onunla gezdik. Bir tepsi peynirli börek yapıp çayla sohbetle akşamı ettik.

Biraz içimiz açılsın. Uzun süredir yağlı boya çalışması yapamadığım için nette bakıp bakıp  geçiyorum..









resimler netten

Bu da benim yağlı boya çalışmalarımdan daha önceden de yayınlamıştım. yatak odamın duvarında asılı olan tablom o da bunların arasında tekrar olsun istedim.

Mutlu hafta sonları.....


20 Ocak 2013 Pazar

.......


 Kahvaltıdan sonra havayı güzel görünce kendimizi sokağa attık. Sanki geçen hafta yaşadığımız soğuğa ve fırtınaya inat sıcak ve güneşli bir hava vardı.  Deniz kenarında çaylarımızı yudumladıktan sonra gezmeye devam ettik. Sokaklar çok kalabalıktı sanki herkes evden kaçmış gibiydi. Biz insanların az olduğu kaleiçi sokaklarını turlamaya yöneldik.


Güneşin  denize yansıması çok güzeldi....








Eve dönüşte dünden kalan yemekleri yedik . Tabi ki akşamın ilerleyen saatlerinde tekrar acıkınca yemek de olmayınca pizza siparişi  yapıp ve pastaneden aldığımız donutlarla çayımızı tekrarlayıp günü bitirdik..


Mutlu akşamlar :)

19 Ocak 2013 Cumartesi

Kakaolu kek


Bu gün fırtınalı bir gecenin  ardından  sakin bir güne uyandık. Ara sıra ince yağan yağmurun ardında güneş bile çıktı.  Aynı zamanda oğluşun yaş günüydü. Onu kutlamak istedik sevdiği güzel bir akşam yemeğinden sonra ipin ucunu fazla kaçırmayalım diye yaş pasta almadık ablası ona bu keki yaptı. Kakaolu kek sevenler için tavsiye edebilirim ama geçenlerde carte d'orun yeni çıkan limonlu keki  tüy gibi hafif ve çok daha güzeldi. Kilolu olduğu için spora başlamıştı ama bu gün onu biraz ödüllendirdik. Her gün bir heves  istediği saatte gidiyor bakalım. İnşallah sağlıklı bir şekilde kilo verir.

Mutlu akşamlar :)

18 Ocak 2013 Cuma

Çılgın yağmur.

Bu iki resim arasında 15 dk var. Evin önündeki pazara inmemle çıkmam bir oldu. Sudan çıkmış sıpaya döndüm anlayacağınız. Gerçi sorun bende, evi önünde pazar nasıl olsa  deyip oyalanıp durdum, tembelliğin sonucu bu. Tencereye konacak sadece pırasa var. Biraz portakal ve mandalina ve roka maydanoz başkada bir şey alamadım. sadece evin önünden bir sokak ötesi daire çizip döndüm. Antalya'nın yağmurunun sakin sakin yağdığı nadirdir. Bir anda kafandan bir kova su dökülürcesine yağar. Tekrar inerim belki diye havaya bakınıp durdum ama duracağı yok coştukca coşuyor vazcaydım ama ekmeğini kazanmak için gelen pazarcıları da düşünmeden edemiyorum.

Mutlu hafta sonları...

16 Ocak 2013 Çarşamba

Orkide....


Bir kaç gündür evde olup  kimselere yaşadığımız durumları söylemediğimiz için az ziyaretçilerimizle günleri  dinlenerek geçirmeye çalıştım. Hatta her uğradığında beni evde bulamayan komşum hemen geçmiş olana gideyim sonra bu gezgiç kadını evde bulamam diyerek gülerek geldi. Ameliyat olmasan evde oturacağın yok dedi :)) Dün akşam kesin pataloji raporumu da doktora gösterdik. Çok şükür sonuç iyi her şey yolunda, rutin hormon tahlilleri için 3 ay sonra görüşmek üzere vedalaştık. Sonra bu aldığımız gazla eve gitmek istemedik, bir tatlıyla kutlayalım dedik. O da kesmedi eve dönmek istemedik ve soluğu bir avmde aldık. Çiçekleri görünce dayanamadık . Hadi hasta çiçeksiz olmaz dedik kendi çiçeğimizi kendimiz aldık. Orkide bakımı nasıl bilmiyorum netten araştıracağım, saksısı da değişecek.  Bir de havlu hastasıyım ya üzerindeki nakış beni cezbetti dayanamayıp aldım. Bir kaç ay önce tv de bu kitabın yazarı Aykut Oğut çıkmıştı konuşmaları çok hoşuma gitmişti kitabını merak etmiştim. Kitabı şu an okuma aşamasındayım çok hoşuma gitti güzel bir kitap.





Bir de kitaptan bir cümle;

Tıp ile ilgili kitap okumak sizi doktor yapmaz.
Kanunlarla ilgili kitap okumak sizi avukat yapmaz.
Yemek kitabı okumak sizi aşçı yapmaz.
Kişisel gelişim kitabı okumak sizin hayatınızı değiştirmez.

Sadece KENDİ  değişiminiz sırasında yanınıza yol arkadaşı olur.

10 Ocak 2013 Perşembe

Ameliyat

Geldik, olduk, inşallah yarın sabah çıkacağız. Hiç kimseye söylemeden bu buz gibi soguk günde buraya geldik. En yakınlarıma kızım ameliyatta haber vermiş. Her kafadan bir ses çıkması, bilmeden iyi niyetli yapılan degerlendirmeler ister istemez beni tedirgin ediyordu. Bir de sonucu tam belli olmayan bir konuyu herkese bastan anlatması cok yoruyordu. Sadece ağaçtan düşene anlatabildim derdimi.

Ameliyat iyi gecti, cok şükür patolojim temiz, artık tek tiroidliyim. Doktor tercihime bir kere daha cok sevindim, cok başarılı bir profesör. Ameliyat olmaktan hiç korkmam sadece yanlış teşhis ve tedaviden korkarım.

Uyumak cok güzeldi, evde uyuyamadığım geceler icin anestezi tüpünü eve mi götürsem acaba? :)

Ameliyattan çıkınca ameliyat yerimden cok ensem, başım ve dişlerim ağrıdı, şu anda ağrı kesiciyle susturulmuş durumda ve daha iyiyim.

Bu yazıyı yazan editörüm kızıma da tesekkur ederim.

2 Ocak 2013 Çarşamba

Balkabağı çorbası


Eski yılı acısıyla tatlısıyla gönderdik ...

Bugün  ilk defa balkabağı çorbasını denedim. Aslında tatlı yapacaktım ama gezip gezip eve gelince ve yemeksiz kalınca şunu bir deneyeyim bari dedim :) Kabağın birazını şekere yatırıp birazını çorba yaptım. Yanına da kıymalı makarna yapıp bugünü kurtardım.


Balkabağı Çorbası

Malzemeler: 
300 gr kadar bal kabağı [ bir kiloluk balkabağı poşetimin üçte biri yani :) ]
2.5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
karabiber
tuz

Yapılışı: Tencereye bir yemek kaşığı un koyup yağ ile hafiften kavurdum. Orta boy doğranmış balkabağını ve suyu koyup yaklaşık 30 dakika pişirdim. Kabaklar yumuşayınca blenderdan geçirip sütünü ilave ettim. Sonra tuzunu atıp bir taşım daha kaynatıp kapattım. Yemek esnasında karabiber attık. Biz beğendik güzeldi. Değişik tat arayanlara tavsiye edebilirim.


Bu da Yeni yıl pastamızdı. Yendi bitti kül oldu :) Komşumun verdiği tarifle denedik, yapımı da çok kolaydı.



Yapılışı: Bir paket tavuk göğsünü paketin üzerindeki tarife göre pişirip içine bir su bardağı hindistan cevizi karıştırdık. Hazır pasta kekinin arasını sütle biraz yumuşattık. Pişirdiğimiz tavuk göğsünü arasına sürüp buzdolabında beklettik. Bir saat falan sonra üzerini de çikolata sosunu pişirip döktük..
Bizce nefis bir tadı oldu hemde hafif.... rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Mutlu akşamlar.