Dün biraz ablamla dikiş nakışla uğraştık. Pachwork yaptık ilerleyen zamanlarda neler yaptığımızı paylaşırım.
Eve geldiğimde ilk defa oğluştan yediğim bir tatlıyla karşılaştım. Gerçekten güzel ve değişik geldi bana bu tarif. Netten araştırdım da ne de çok yapan olmuş aslında ama ben ilk defa yedim devekuşu yumurtası adı verilen tatlıyı. Nasıl yaptığını anlattı oğluş. Denemek isteyenlere bir tarif de bizden olsun dedim.
Bu tariften 4 kase çıkmış diğerlerinin tadına baktıktan sonra resimlemek aklıma geldiği için 2 kase huzurlarınızda..
Malzemeler.
Sütlü muhallebisi : 6 çay bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker,1 çay bardağı mısır nişastası veya buğday, 1 paket vanilya
Portakallı muhallebisi : 6 çay bardağı portakal suyu, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı nişasta
2 Tencereyi yan yana koyup bir taraftan sütlü diğer tarafta portakallı pişiyor. Piştikten sonra orta boy kaseleri su ile ıslatıp önce sütlü muhallebiyi sonra ortasına portakallı dökülür. Biraz buzdolabında dinlendikten sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın ve üzerine hindistan cevizi, meyve, tarçı neyi seviyorsanız ona göre süsleyip yiyebilirsiniz.