14 Mayıs 2014 Çarşamba

Soma.... :((((


Offf çok üzgünüm çookkk :((((

Ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Karnıyarık , kara buğday pilavı..

 Geçenler de kızım anne artık patlıcanı kızartma dedi ve tost makinasında yaptığını, cok lezzetli oldugunu söyledi.  Nasılmış dedim ve denedim yaptım. Gerçekten çok hafif oldu. Hep onlar bizden öğrenecek değil ya, biraz da biz onlardan öğrenelim değil mi.. Bildiğiniz karnıyarık tarifini uzun uzun yazmıyorum. İç harcı kıymalı, soğanlı  herkesin bildiği gibi . Soyulmuş tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları çok  az yağlanmış  makinada közledikten sonra iç harcını koyup, salçalı suyunu da ekledikten sonra tencereye sıraladım. Suyuna yağ da koymadım. İsterseniz fırınlayabilirsiniz de, çok hafif oldu ben sevdim.


Neyse yanına da kara buğdaydan pilav yaptım. Önce arpacık soğanları sıvı yağda biraz çevirdikten sonra salçasını ilave ettim. Bulguru da göz kararı döküp üzerine  kapatacak  kadar sıcak su döktüm. Biraz da tereyağ ilave ettim. Suyunu çekince kapattım biraz demlendi ve sonra servise hazırdı. Yanıksı ve duman kokusu sevilmez ama  bu pilavda bunu sevebilirsiniz. ben öyle oldum mesela, arada yaparım.






9 Mayıs 2014 Cuma

Mutlu haftasonları..

İki gündür yağışla geçiyor günlerimiz, haftasonu da yurt geneli yağışla geçecek diyor hava raporumuz. Hep güneşli günlerle mutlu olacak değiliz ya... arada yağmurun sesiyle mutlu olalım demi ?  Felaketlere yol açmadığı sürece yağmurda güzeldir. 
Hepinize sakin yağan yağmurlarla geçen güzel haftasonları dilerim.



5 Mayıs 2014 Pazartesi

Devekuşu yumurtası tatlısı..


Dün biraz ablamla dikiş nakışla uğraştık. Pachwork yaptık ilerleyen zamanlarda neler yaptığımızı paylaşırım.



Eve geldiğimde ilk defa oğluştan yediğim bir tatlıyla karşılaştım. Gerçekten güzel ve değişik geldi bana bu tarif. Netten araştırdım da ne de çok yapan olmuş aslında ama ben ilk defa yedim devekuşu yumurtası adı verilen tatlıyı. Nasıl yaptığını anlattı oğluş. Denemek isteyenlere bir tarif de bizden olsun dedim.

Bu tariften 4 kase çıkmış diğerlerinin tadına baktıktan sonra resimlemek aklıma geldiği için  2 kase huzurlarınızda..

Malzemeler.
Sütlü muhallebisi : 6 çay bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker,1 çay bardağı mısır nişastası veya buğday, 1 paket vanilya

Portakallı muhallebisi : 6 çay bardağı portakal suyu, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı nişasta



2 Tencereyi yan yana koyup bir taraftan sütlü diğer tarafta portakallı pişiyor. Piştikten sonra orta boy kaseleri su ile ıslatıp önce sütlü muhallebiyi sonra ortasına portakallı dökülür. Biraz buzdolabında dinlendikten sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın ve üzerine hindistan cevizi, meyve, tarçı neyi seviyorsanız ona göre süsleyip yiyebilirsiniz.


3 Mayıs 2014 Cumartesi

Su böreği..


Bugün çok hamarattım kendimce sabahın köründe uyanan ben, bir gün önceden bim marketten aldığım hazır su böreği yufkasını denemek istedim. Bir arkadaşımda yemiştim ve beğenmiştim. Hadi bir de ben deneyeyim bakim dedim. Üzerindeki tarife uygun yaptım. İçine de kıyma hazırladım ama yarısıda peynirli olabilirdi. Bir daha ki yapmamda öyle yapmak istiyorum. Biraz da yağını az kullanmam gerekecek bana göre yağlı geldi. Her katına tereyağını az koydum gibi geldi ama kaçırmışım galiba. Belki başkasına normal gelebilir bilmiyorum.  Bir paketi büyük boy kare borcama iyi geldi. Arkadaşım iki paket alıp büyük fırın tepsisinde yapmıştı. Benim gibi hamur açmaya üşenenlere iyi bir alternatif diyebilirim.






Mutlu haftasonlarımız olsun...