Bu yemek bana ilk yediğimde değişik gelmişti. Belki bu tarif size de değişik gelebilir. Çalışma dönemimde gece vardiyasına bazen yemek götürürdük. Arkadaşlarla yemek saatinde evden götürdüğümüz yemekleri çıkarır mutfağımızda açık büfe yapıp hepimiz birbirimizin yemeğinin tadına bakardık. bazen de bir arkadaşı o gün çalıştırmayıp aşçı ilan eder ona kısırlar, mercimekli köfteler çaylar yaptırırdık. hey gidi günler.. ne güzelmiş o anlar, o lezzetler. İşte bu yemekte o zamanlar ilk defa yediğim ve öğrendiğim bir yemekti. Bugün onu pişirmek istedim. Biz bu yemeği severek yiyoruz.
Malzemeler :
3 adet büyük boy domates
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
3 büyük diş sarımsak
3 - 4 adet sivri biber (arzuya göre acı olabilir)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam kuru nane
Bir tutam kuru fesleğen
Tuz
Yapılışı:
Önce tencereye yağ koyulur. Sonra soğanlar, alacalı soyulmuş patlıcanlar, biberler ve sarımsaklar küp küp doğranıp tencereye eklenir. Domateslerin kabukları soyulup, doğranıp bütün malzemenin üzerine eklenir. Domatesler sulanınca pirinçleri ilave edilir .Çok az sıcak su ilave edebilirsiniz. Pirinçler pişince kuru nane ve fesleğen ekleyip tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Fazla ılıtmadan servis yapılır.
Afiyet olsun.
Not: Civenin özelliği ne pilav gibi katı olur nede çorba gibi sulu çok hafif ve lezzetlidir.
Hoşçakalın :)
Çok severim bu tarz yemekleri ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler,
tam bir yaz yemeği ;) sevgiler
SilBizim burada yani Antalya'da domates civesi meşhurdur. Hemen hemen aynı tarif ama patlıcansız yapılır.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Bana da Antalya'ya geldiğimde ilk tattığımda böyle öğretmişti arkadaşım ama nette tarifi araştırdığımda sadece domatesli olanını gördüm. Patlıcansız yani sadece domatesli de leziz olacağını düşünüyorum, güzel bir lezzet.
Sil