Bir kısmını zeytin yağı ve dometesle pişirip, üçe bölüp buzluğa koydum. Bir kısmını da hafta içi yemek için ayırdım . işte böyle fasulyeli bir gün oldu :))
12 Kasım 2011 Cumartesi
gelelim fasulyenin faydalarına
Dün bizim pazarımızdı. pazarları severim, evin önünde de olunca bir kaç kere iner çıkarım. çevre köylerden ürünlerini pazarlayan çok gelir, onların sebzeleri ve meyveleri taze olur. akşam üzeri onları bir telaş sarar ellerindeki ürünleri bir an önce satmak isterler. fasulyecinin önünden geçerken köylü satıcı kadın "abla otobüsüm geldi, al şu fasulyeleri pişir, istersen dondurucuya koy, tekrar götürmeyeyim" dedi. aslında bu sene buzdolabına fazla bir şey koymadım artık her sebzeyi, meyveyi mevsiminde yemek istiyorum. artık buzluktan çıkarıp pişirdiğim şeyler hoşuma gitmemeye başladı. fasulyenin birazını haşlayıp turşu yaptım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba Hülya hanım.Bloğunuzu tesadüf gördüm.Çok hoş paylaşımlarınız var,harika.Hayat dlu olmanız ne güzel.Hemen izleyiciniz oldum.Bende aranızda yeniyim.Sevgiyle kalın..
YanıtlaSilHem bloguma, hem blog dünyasına hoşgeldin Mery'cim. sen de takibimdesin :) Sevgiler..
YanıtlaSilEskiden deli gibi kışlık yapar buzluğa atardım son yıllarda artık sizin gibi oldum dolaba hiçbirşey koymuyorum .Köylü pazarlarına bayılırım .Afiyet olsun sağlıklı günlerde ye canım.
YanıtlaSilellerine sağlık Hülyacım, ne beceriklisin maşallah:)))
YanıtlaSilTeşekkürler Hülya Hanım..
YanıtlaSilfasulye turşusunu bende severim afiyet olsun:)
YanıtlaSil