Hava bu gün yerden alıp göğe, gökten alıp yere vuruyor. Geceden beri lodos fena estiriyor. Yine pazarımzdı gitsem mi gitmesem mi tereddüt içinde pazara indim. Hızlıca alacaklarımı alıp çıktım çünkü pazar tezgahlarında açılan şemsiyeler tehlike teşkil ediyordu. Yine de bu fırtınaya rağmen tezgahların çoğunluğu açıktı. Ekmek parası, pazarcıların Allah yardımcıları olsun. Neyse geçenlerde Turunç reçelimi yapmıştım ya onu sizlerle paylaşmak istedim. Geçen sene de yapıştım. Buradan okuyabilirsiniz.
Mutlu haftasonları :)
Başakçım, az önce sana yorum yazdım durdum ama yayınla tuşuna bastığım zaman "içerik görüntülenemiyor" gibisinden birşeyler yazdı. Yorumum sana gitti mi gitmedi mi anlamadım :)
YanıtlaSilSadece bu var ayucum spama de baktım başka yok malesef :(
SilO zaman tekrar yazıyorum efenim :)
SilHani benim reçelimmmmmmmmmmmm. Çok reçel tüketmeyen birisi olmama rağmen kedinin ciğere baktığı gibi baktım resmen :)
Bizim buradaki fırtına size gitmiş herhalde. Dün geceki fırtınada evimizin az ilerisindeki asırlık selvi ağacı ortasından kırılıp elektrik tellerinin ve direğinin üstüne devrildi. Direk patladı resmen. Hepimiz o an uyanık olduğumuz için naklen izledik ama aklımız çıktı.
Keşke yakın olsaydın beraber tüketirdik :( ama bal gibi tatlı olmuyor buruksu aromasını bilerek yok etmiyorum severmiydin bilemiyorum..
SilFırtına burada da çok korkutucu oluyor. Önceki sene bizimde gece balkonun panjurları söküldü uçtu gitti. İyi ki gündüz değildi yoksa sokaktan geçenlere zarar verebilirdi. Evin arka cephesi ıslık çalıyor resmen...
Gerçekten Başakçım, komşu olsaydık ne güzel olurdu dimi. Çok isterdim... Turunç reçelini severim ben. O buruk aroması hoşuma gider. Bir arkadaşım Antalya'dan getirdiğinde tatmış ve çok beğenmiştim hatta önceki yıl Antalya'ya gittiğimde ben de bir kaç kavanoz almıştım ama hazırlar ev reçelinin yerini tutmuyor tabi ki. Ama bizimkiler kahvaltıda değil de yemekten sonra tatlı niyetine yemişlerdi reçeli :))
SilYaa çok iyi olurdu :) Aslında kahvaltıda çok yenmiyor dediğin gibi tatlı niyetine daha iyi oluyor. Burada bayramlarda şeker, çikolata yerine ikram edenlerde oluyor. değişik lezzet işte...
SilPazarcılık kolay meslek değil ya, yaz-kış uğraşıp duruyorlar.
YanıtlaSilBaşak valla ben turunç reçeli hiç yemedim, ki reçel çok severim. Ellerine sağlık :)
Aslıcım pazarcılık gerçekten çok zor bir sürü emek var. Köylü satıcılarla pazarlık edenlere de çok kızıyorum.
SilAntalya 'ya özgü bir reçel olduğu her yer bilmiyor canım..
ellerinize saglık,yukardaki foto da reçel öyle şerbetsizmi oluyor yoksa siz turunçlarınımı alıp kaseye koydunuz.bende denemek istiyorum:)sevgiler
YanıtlaSilzerrincim şerbeti var ama diğer reçeller gibi çok değil. Kasenin altında biraz var. Turunçlar sünger gibi emiyor. sana da kolay gelsin. Benden de sevgiler..
SilAllahım!Nerdeyse ekrana uzanıp ağzıma atasım var:))
YanıtlaSilKeşke tattırabilseydim ne güzel olurdu :)
SilHarika görünüyor.Lokum gibi bir şey olmuş.
YanıtlaSilŞerbeti sünger gibi çekince lokuma benzemedi değil hani..
SilÇok güzel görünüyor aynen lokum yani :))
YanıtlaSilEvet Bolat görünüş lokum gibi ama tadı değil tabi ki :)
SilNe kadar zahmetlidir bu reçeli yapmak, ama lezzetine de doyum olmaz hani :) Ah olsa da yesem şimdiiii.....
YanıtlaSilEvet banucum biraz zahmetli ama sonuç iyi...
Sil