5 Kasım 2011 Cumartesi

bayram telaşı

Bugün bayağı çalışkandım. sabah kahvaltıdan sonra kızımla ev temizliğine başladık. birimiz süpürürken diğerimiz arkadan sildi, dayanışma içinde işlerimizi çabucak bitirdik. ardından ben mutfağa geçip tatlı yapımına başladım. hazır aldığım baklava yufkası  denemeye karar verdim. 50 kat olunca biraz uğraştırdı. tarifine uygun yaptım.  benim milli tatlım kalbura bastısız olmaz deyip onuda yaptım. küçük bir tencere de yaprak sarması  yapıp mutfak işlerini bu günlük bitirdim. Bayram gelebilir :)




Sonrasında kabir ziyaretimiz vardı. Dün kabir ziyaretimizi yapmıştık; annemi, kardeşimi, eşimi ve başka tanıdıkları ziyaret etmiştik. Bugünse başka bir mezarlıkta olan ailem gibi gördüğüm, çok sevdiğim, kızımı 40 günlükken eline alan ve 2 yaşına kadar bakıp her zor günümüzde kendi annem gibi yanımızda olan Fatma teyzemizi ve eşini ziyaret ettik. Mekanı cennet olsun, bir insan bu kadar mı iyi olur.. ailemi başka şehirde bırakıp Antalya'ya geldiğimde yaşadığım apartmanda hemen bana kucak açtı, sanki annem yanımdaydı. kızım 40 günlükken ben işe başlayınca Fatma teyze kızımı kimselere güvenip vermek istemedi, kızıma pamuğum pamuğum diyerek severek baktı. Fatma teyzemizin çocuğu olmamış fakat iki tane kız çocuğunu alıp evlat edinmiş ve onları kendi doğurmuş gibi benimsemiş, okutup, büyütüp evlendirmiş. kızım iki yaşına gelince teyzemizde bazı rahatsızlıklar başladı. hastalığına üzülerek kızımı kreşe verdim çünkü önce bu kadar iyi bir insanın sağlığı önemliydi. ama Fatma teyze o haliyle bile bizimle ilgilenmeye çalıştı. kızım kreşe verdiğim ilk gün kapıda biraz mızırdandı, mecburen bıraktım işime gittim. daha 2 saat geçmemişti ki masamdaki telefonum çaldı. telefondaki kreş müdiresiydi. içimden bir ses eyvah çocuk huysuzluk etti galiba derken müdire hanım "çocuğunuzu kim büyüttü dedi?" bende "komşum, olumsuz bir şey mi var?" dedim. "hayır ona çok teşekkürlerimizi iletin, ne kadar güzel bir çocuk yetiştirmiş dedi" içim ferahladı. Fatma teyzemizi 1995 yılında kaybettik. arkasında 3 yıl sonra eşi dedemizi. şimdilerde ise yetiştirdiği kızlarıyla görüşürüz ve ailemizin bir parçasıdır onlar.

Burda kızım 6 aylık.

Bu fotoğraf da oğluma hamileyken Fatma teyze bize geldiğinde çekilmiş. Fatma teyze tecrübesiz bir gençken bana büyük bir örnek oldu davranışlarıyla. Nur içinde yatsın, hakkını ödeyemeyiz.


İşte böyle hüzünlü, telaşlı bir gündü. Herkese sevdikleriyle beraber mutlu, keyifli bir bayram dilerim. Bu bayram güzel anılar biriktirmeniz dileğiyle...

10 yorum:

  1. Of be Hülya'cığım, hayranım senin gibi becerikli hanımlara:)) Döktürmüşsün maşallah. Ölmüşlerin nur içinde yatsın. Mutlu bir bayram dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ooo hemde iki tatlı birden... Nazar değmesin. Maşallah ve iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  3. Mutlu bayramlar, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Ruşen; sana da mutlu bayramlar canım. sevgiler

    Nedret; hamur açmalarda sınıfta kalırım ama iyi ki bu hazır baklava yufkaları çıktı Nedretciğim. iyi bayramlar, sevgiler :)

    Hüznün tadı; bu bayram baklavası denemesi de eklenince böyle oldu canım, çok teşekkür ederim. mutlu bayramlar :)

    Noblesse; sana da mutlu bayramlar canım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. resminden belli iyi biri oldugu bütün ölmüşlerimiz kabirlerine nur yağsın bu afere gecesinde ......
    cnm ablam bende ilk kez aldım o yufkadan elmalı çıtır yapıcam bir tutam kekik yapmıştı :) tatlılarınız afiyetle yiyin çok güzel bir bayram diliyorum ailenize:)iyi geceler

    YanıtlaSil
  6. Mavii'cim yufkayı denemende yarar çocuklar tadına baktı. çok beğendiler. hazır gibi, hem biraz da hafif dediler. sana da ailenle güzel bayramlar dilerim :)

    YanıtlaSil
  7. ALLAH TÜM ÖBÜR DÜNYAYA GÖÇMÜŞ OLANLARA RAHMET EYLESİN HAYIRLI BAYRAMLAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. Derya'cım sana da sevdiklerinle mutlu bayramlar geçirmen dileğiyle..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)