29 Kasım 2011 Salı

Brokoli çorbası



Brokoli herkesin bildiği fakat bazılarının sevmediği bir sebzemiz. biz çok severek salata ve çorbasını tüketiyoruz  ama oğlum çok yemek seçiyor.  beni bazen delirtiyor. kime çekti bu çocuk bilmiyorum, eşim de böyle değildi ama. hiç sebze yemiyor, bir tek taze fasulye ve bezelyeyi yiyor, onları da  zorla yediyoruz. bizim attığımız kilolar fazla uzağa gitmeden  kötü beslenme şekliyle onu  buluyor. en çok tavuk seviyor, yakında kanatları çıkacak.



Brokoli çorbası tarifi :

Malzemeler

  • 1 orta boy brokoli
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz

  • Yapılışı

    1. Brokoliler üstlerini geçecek kadar suyla 10 dakika kadar haşlanır. Suyuyla beraber blendırda çekilir. Un tereyağında hafifçe kavrulur, soğuk süt ve bir fiske tuz eklenir,  blendırdan çekilen brokoli ve su karışımına eklenerek bir taşım kaynatılır.  3-4 dakika daha pişirmeye devam edilir. (Çorba fazla koyu olursa biraz daha sıcak su eklenebilir.)
    Servisinde arzuya göre karabiber serpilebilir.



Soğuk günlerde sıcak çorbalar..


6 yorum:

  1. çok şifalı bir sebze biliniyor ama bizde maalesef çok tüketilmiyor
    eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bu tarifi verdiğine nasıl sevindim anlatamam.Bu çorbayı çok severim ama yemek bloğu sahibi arkadaşlarım dışında netten tarif almayı sevmiyorum, ellerine sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. ÇOK GÜZEL BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK.ŞİMDİKİ ÇOCUKLAR HEP BÖYLE SANIRIM BENİM KIZIMDA HİÇ YEMEK YEMİYOR ÇOK İŞTAHSIZ..ALLAH BİZ ANNELERİN YARDIMCISI OLSUN SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. çorbasını da severim, haşlanıp yağlanmış ve limonlanmış halini de... mevsimi bol bol yemek gerek... ah ama çocuklar... biraz zorbaca olacak ama belli bir miktar yemesi gerektiğini dikte et, çaresiz yesin bari. :) ayy ne gaddar anneymişim... ben kızıma bazen öyle yaptım da. :)

    YanıtlaSil
  5. Ne zamandır brokoli çorbası yapmak istiyordum, internetten nasıl yapıldığını araştırayım diye geçirmiştim içimden ama bir türlü fırsat bulamamıştım, bloğuna gelince tarifi görünce sevindim, en kısa zamanda bende yapmak istiyorum.

    Ellerine sağlık. Tarif için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  6. ÇOK LEZZETLİ OLU BU ÇORBA BENDE ÇOK SEVERİM.GENÇLER MALLESEF ÖYLE PEK SEBZE YEMİYOR .

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)