12 Kasım 2011 Cumartesi

gelelim fasulyenin faydalarına

Dün bizim pazarımızdı. pazarları severim, evin önünde de olunca bir kaç kere iner çıkarım. çevre köylerden ürünlerini pazarlayan çok gelir, onların sebzeleri ve meyveleri taze olur. akşam üzeri onları bir telaş sarar ellerindeki ürünleri bir an önce satmak isterler. fasulyecinin önünden geçerken köylü satıcı kadın "abla otobüsüm geldi, al şu fasulyeleri pişir, istersen dondurucuya koy, tekrar götürmeyeyim" dedi. aslında bu sene buzdolabına fazla bir şey koymadım artık her sebzeyi, meyveyi mevsiminde yemek istiyorum. artık buzluktan çıkarıp pişirdiğim şeyler hoşuma gitmemeye başladı. fasulyenin birazını haşlayıp turşu yaptım.


 Bir kısmını zeytin yağı ve dometesle pişirip, üçe bölüp buzluğa koydum. Bir kısmını da hafta içi yemek için ayırdım . işte böyle fasulyeli bir gün oldu :))


6 yorum:

  1. Merhaba Hülya hanım.Bloğunuzu tesadüf gördüm.Çok hoş paylaşımlarınız var,harika.Hayat dlu olmanız ne güzel.Hemen izleyiciniz oldum.Bende aranızda yeniyim.Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  2. Hem bloguma, hem blog dünyasına hoşgeldin Mery'cim. sen de takibimdesin :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Eskiden deli gibi kışlık yapar buzluğa atardım son yıllarda artık sizin gibi oldum dolaba hiçbirşey koymuyorum .Köylü pazarlarına bayılırım .Afiyet olsun sağlıklı günlerde ye canım.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık Hülyacım, ne beceriklisin maşallah:)))

    YanıtlaSil
  5. fasulye turşusunu bende severim afiyet olsun:)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)