7 Haziran 2012 Perşembe

Cive

Bu yemek bana ilk yediğimde değişik gelmişti. Belki bu tarif size de değişik gelebilir. Çalışma  dönemimde gece vardiyasına bazen yemek götürürdük. Arkadaşlarla yemek saatinde evden  götürdüğümüz yemekleri çıkarır mutfağımızda açık büfe yapıp hepimiz birbirimizin yemeğinin tadına bakardık. bazen de bir arkadaşı o gün  çalıştırmayıp aşçı ilan eder ona kısırlar, mercimekli köfteler çaylar yaptırırdık. hey gidi günler.. ne güzelmiş o anlar, o lezzetler. İşte bu yemekte o zamanlar ilk defa yediğim ve öğrendiğim  bir yemekti. Bugün onu pişirmek istedim. Biz bu yemeği severek yiyoruz.


Adı: Cive


Malzemeler :
3 adet büyük boy domates
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
3 büyük diş sarımsak
3 - 4 adet sivri biber (arzuya göre acı olabilir)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam kuru nane
Bir tutam kuru fesleğen
Tuz


Yapılışı:
Önce tencereye yağ koyulur. Sonra soğanlar, alacalı soyulmuş patlıcanlar, biberler ve sarımsaklar küp küp doğranıp tencereye eklenir.  Domateslerin kabukları soyulup, doğranıp bütün malzemenin üzerine eklenir. Domatesler sulanınca pirinçleri ilave edilir .Çok az sıcak su ilave edebilirsiniz. Pirinçler pişince kuru nane ve fesleğen ekleyip tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Fazla ılıtmadan servis yapılır.


Afiyet olsun.


Not: Civenin özelliği ne pilav gibi katı olur nede çorba gibi sulu çok hafif ve lezzetlidir.
Hoşçakalın :)


4 yorum:

  1. Çok severim bu tarz yemekleri ellerinize sağlık

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Bizim burada yani Antalya'da domates civesi meşhurdur. Hemen hemen aynı tarif ama patlıcansız yapılır.

    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da Antalya'ya geldiğimde ilk tattığımda böyle öğretmişti arkadaşım ama nette tarifi araştırdığımda sadece domatesli olanını gördüm. Patlıcansız yani sadece domatesli de leziz olacağını düşünüyorum, güzel bir lezzet.

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)