25 Kasım 2012 Pazar

Mutlu pazarlar..



Günaydın!  Sabah kalktığımızda her gün aynı şeyleri yemek sıkıcı oluyor. omlet mi yapsak, fırından poğaçalar mı alsak, dışarı mı kahvaltıya gitsek, yoksa evde biri olsa da her gün ayrı bir şeyler hazırlasa iyi olmazmıydı. belki o da sıkılırdı benim gibi maymun iştahlıya ne hazırlayacağını kara  kara düşünürdü :)  mutfağı çok seven biri değilim. yaşamak için yiyenlerdenim ama yediğim şeyin lezzetine de önem veririm. Bu isteksizliğe rağmen yemeklerimin de leziz olduğu söylenir. ama ben mutfak aksesuarlarını daha çok seviyorum. mutfak içinde ne yaparsan yap vitrin gibi duran bir yer olmalı ben öyle görmek istiyorum. Galiba bana katya lazım :))

 Ruşen arkadaşımın yaptığı dip soslar çok hoşuma gidiyordu. hadi bugün de bunu deneyelim yapalım dedim.

4adet domates, 2 adet biberi rondadan geçirdim. içine tulum peyniri ceviz, taze nane, maydonoz hafif acı pul biber biraz da zeytinyağı karıştırdım. kızartılmış ekmekleri biraz reçel  ve balla takviyeleyip  bu sabahki kahvaltıyı bitirdik.

Mutlu pazarlar:)

12 yorum:

  1. Afiyet olsunnn.

    Sana da iyi pazarlar Başakçım. Ben haftaiçi hergün kahvaltıda gevrek peynir yediğim için haftasonu kahvaltısında ne yiyeceğimi şaşırıp mide fesatı oluyorum resmen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depresifim çalışma hayatımda bende hep simit poğaçalara talim ettim emekli olunca bir heves hazırlıyordum yemeklerimi yapıyordum ama o tempodan da sıkıldım herhalde..İnsanoğluna yaranılmıyor :)) her şeyi elde edinceye kadar galiba..

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Sağol mihribancım buyrun gelin beraber olsun diyeceğim ama menü çok zayıf :)) başka üşenmediğim bir pazar kahvaltısına inşallah..

      Sil
  3. ellerine sağlık canım.afiyetler olsun.bende bazen ne yapsam diye düşünmüyor değilim ama eşim yumurtayla yaptığım herşeyi sevince biraz daha kolay oluyor karar vermek sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mihrimahcım benimde oğlum çok seçicidir. gerçekten insan bazen bocalıyor..

      Sil
  4. bugün evde olup nefis şeyler yapamadım kendime... çok çok yoğundum... ama sen yapmışsın başakcım... ellerine sağlık pek içaçıcı görünüyor... ekmeğimi uzatıp ekrandan şöyle bi banayım ben...mmmmhhhh... nefissss nefissss... :)
    afiyetler olsun! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruşencim sıcak ekmeklerle güzel oldu. diğer dip sosları da denemek istiyorum:) pazılı olan mesela..

      Sil
  5. Öncelikle kahvaltı fotoğrafı çok çekici:)
    Bende mutfağı sevenlerden değilim, belki fazla kullanmamın sebebidir.
    Ama haklısın her sabah aynı şeyleri yemekte çok sıkıcı geliyor, güzel fikir teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Sabahları da iştahım pek yerinde olmayınca ister istemez aynı şeyler insan sıkıyor düşündürüyor. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Çok severim kahvaltıyı,tarif de harika,afiyet olsun.sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım:)Benden de sevgiler..

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)