18 Aralık 2012 Salı

....

Hava yağışlı ama dışarıda yapmam gereken işlerim vardı. 
İki sokak aşağımızdaki tüpcü aşık olacak bir şey bulamadı galiba tüplerine aşık olmuş:))  meslek aşkı böyle bir şey mi  yoksa?..aslında bu tür kamyon yazılarının sürücülerin dikkatini dağıttğı için yasaklandığını duymuştum ama yanlışmı anladım  acaba diye düşünmeden geçemedim.. Küçük tüplerin üzeri de bayağı güzeldi mavi çini deseni yapılmıştı..

 Bu evi çok seviyorum. şehrin merkezinde böyle evlerin kalması mucize ama apartman yaşamına aldanıp mütaaitle iyi ki tanışmamışlar. yoksa buraya 10 daire rahat sığar. ne güzel iki katlı bahçeli ve bakımlı bir ev bakmadan geçemiyorum..İçindekilere Allah sağlık mutluluk versin.


Turunçlar yağmur damlalarıyla çok güzeldi.


Önce kızımın gelinliğinin ilk provası için gelinlikçiye uğradık. 


Neyse konudan konuya atlıyorum. işlerimizi halledip tuhafiyeye uğrayıp  bu işim için  ip aldım. boş durmak yok..Evde fuarlara gelen kumaşçılardan alınan ketenle ipek karışımı bir kumaşım vardı. onu değerlendiriyorum.  Kızıma kırlentler  olacak.. Bu bittikten sonra bir de avize modelim var onuda yapacağım.. sonra terziye verip altına fermuar diktireceğim




Mutlu akşamlar :)

12 yorum:

  1. Apartmanlarda hayatımız geçiyor Başakçım. Şehir içinde olup bahçeli evlerde yaşayanlara imreniyorum. Çok isterdim müstakil evde yaşamayı. Ne yazık ki sadece yaz aylarında yazlıklarda bu hevesimizi gidermeye çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevimsiz bu apartmanlar :/ apartmanları sefertasına benzetiyorum. Çocukluğumda evimiz bahçeli renk renk çiçekliydi, ne güzel de meyve ağaçlarımız vardı. o evimizi hep özlüyorum.. İyi bari yazlıkta sen hevesini
      alıyorsun.

      Sil
    2. İzmir ve Antalya gibi yılın neredeyse 9-10 ayında bahçede oturulabilecek şehirlerde yaşıyoruz ama ne yazık ki apartman balkonlarına tüneyebiliyoruz anca :)

      Sil
    3. :)) ne kadar tüneyebilirsek kar..Balkona masa, çiçek , böcek koyup ortalığı şenlendirmeye çalışıyorum kendi çapımda.

      Sil
  2. Ne güzel gezintine bizide ortak etmişsin. Ah bahçeli ev. Artık hayal etmekten vazgeçtim.

    YanıtlaSil
  3. sehrin icin de nekadar az var boyle mustakil ev,artik mutahitler akbaba gibi .aninda satin almak icin bekliyorlar.aygaza asik olmakta pek hos bir fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten akbaba gibiler. Ev sahibleri de bir ev yerine iki ev dükkan derken etrafımız beton yığınına döndü..Herkesin aşkı farklı demek ki:))

      Sil
  4. apartmana boğulmuş,pardon residanz ve sitelere boğulmuş bir İstanbul yaşayanı olarak bu konuda çok dertliyim,her yanımız betonla örüldü,kapana kısılmış gibi..Neyse sizde gelinlik provaları gibi güzel telaşlar var demek,ne güzel ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten kapana kısılmış gibi yaşıyoruz. evet mehtapcım tatlı telaşlar içindeyiz çok işimiz var çookkkk:)

      Sil
  5. Artık yavaş yavaş bitiyor bahçeli müstakil evler. Doğdum ve halen içinde yaşadığım bahçeli minik bir evimiz var. Apartmanda yaşamak çok zor biliyorum ama alışıyoruz malesef.
    Hayırlısı olsun, bizde bu yaz yeğenim için az koşturmadık gelinlik provalarında. Allah kolaylıklar versin.

    YanıtlaSil
  6. Bahçeli evin yerini hiç şey tutmaz ama modern yaşam apartmanlara tıkıştık kaldık....

    Gelinlik,eşya ıvır zıvır derken bayağı bir koşturacağa benziyoruz. hayırlısı..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)