19 Aralık 2012 Çarşamba

....


İkinci kırlentim de bitti  Hava yağışlı olunca evde bugünkü ödevim buydu. İşlerimi ayarladıktan sonra başladım yapmaya..
İşleme yapanlar bilir işlemesi basit iğne ardı, bazı yerleri sarma ve zincir işiyle bitirdim. Yarın terziye götürüp fermuarlarını diktireceğim. Kumaşım beyaz gibi görünüyor ama krem rengi aslında..



Pazarda mürdüm eriğini görünce sevinip almıştım. Maalesef  bizim evde bunu eline kimse alıp yemez, bende bir tencere kaynatıp meyve suyunu yapıyorum, ama içine şeker atmıyorum.  Bize göre kendi tadı yetiyor.. Kansızlığa da birebir yaz boyu ara ara yapıyordum. Ambalajlı içecekleri uzun yıllardır almıyoruz diyebilirim. Bazı meyveleri kaynatıp suyunu içmeye çalışıyoruz. Bazılarının içine bazen çubuk tarçın ve karanfil koyuyorum. Aroması daha farklı oluyor..

Şimdi muhteşem zamanı.. Mutlu akşamlar..

12 yorum:

  1. Çok güzel olmuş canım,emeğine sağlık.
    Bende yaparım mürdüm eriğini,hatta kış için bir sürü kavonoza yaptım.Şimdi canım çekti,açıp içmeli..
    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melihacım kavanozlara nasıl yaptın. ben dondurucuya atıyordum ama kaynatıgımda aynı lezzeti ve rengi yakalayamadım. onun için artık mevsiminde tüketmeye çalışıyorum bir ara tarifini yayınlarsan sevinirim canım:)

      Sil
  2. muhteşem yastıgın mmuhteşem zamanı ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. bitmiş halini çok merak ediyorum,ellerine sağlık,keyifli günlerde kullan,

    keyifli akşamlar olsun,

    şeri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiş halini kızımın evinden karelerde yayınlayabilirim. İleri zamanlarda içlerini orada koyacağız ya..Sana da keyifli günler şericim:)

      Sil
  4. Sen ne kadar hamarat birisin Başakçım yaaa. Nazar değmesin inşallah ;)

    Mürdüm eriğini severim. Ve de inanmayacaksın ama ben bu eriği yemeklere koyarım. Etsiz yaz türlüsü yaptığım zaman içine bir kaç tane ortadan bölünüp çekirdeği çıkarılmış mürdüm eriği ve sert kayısı koyarım. Garip gelebilir ama lezzetli oluyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Depresifim emeklilik böyle bir şey işte daldan dala konuyorum:)) Önünde müşteri evrak mevrak olmayınca başka şeylere sarıyor insan:))

      Yaz türlüsüne mürdüm ve kayısı koyduğunu önceden de okumuştum ama bu hafta mutlaka deneyeceğim erikler bitmeden. aromasının leziz olacağını tahmin ediyorum.

      Sil
  5. Bende işleme yapmayı öğrenmek istiyorum nefis şeyler yapıyorsunuz Başak. Çok tarz olmuş bu yastık, sonucuda çok görmek isterim.

    Bizim bahçede bu erikten var, hazır meyve sularını bizde almıyoruz ve yazın toplayıp dondurucuya koyuyoruz. Nefis oluyor bence de, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım sonucu kızım evlendikten sonra evinden karelerden diye yayınlayabilirim...Az sonra, bir kaç ay sonra:))

      Sil
  6. kırlentler çok güzel olmuş, meyve suyu da :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)