8 Şubat 2013 Cuma

Fırtınalı gün ve Turunç reçeli

Hava bu gün yerden alıp göğe, gökten alıp yere vuruyor.  Geceden beri lodos fena estiriyor. Yine pazarımzdı gitsem mi gitmesem mi tereddüt içinde pazara indim. Hızlıca alacaklarımı alıp çıktım çünkü pazar tezgahlarında açılan şemsiyeler tehlike teşkil ediyordu.  Yine de bu fırtınaya rağmen tezgahların çoğunluğu açıktı. Ekmek parası, pazarcıların Allah yardımcıları olsun. Neyse geçenlerde Turunç reçelimi yapmıştım ya onu sizlerle paylaşmak istedim. Geçen sene de yapıştım. Buradan okuyabilirsiniz.





Mutlu haftasonları :)

18 yorum:

  1. Başakçım, az önce sana yorum yazdım durdum ama yayınla tuşuna bastığım zaman "içerik görüntülenemiyor" gibisinden birşeyler yazdı. Yorumum sana gitti mi gitmedi mi anlamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu var ayucum spama de baktım başka yok malesef :(

      Sil
    2. O zaman tekrar yazıyorum efenim :)

      Hani benim reçelimmmmmmmmmmmm. Çok reçel tüketmeyen birisi olmama rağmen kedinin ciğere baktığı gibi baktım resmen :)

      Bizim buradaki fırtına size gitmiş herhalde. Dün geceki fırtınada evimizin az ilerisindeki asırlık selvi ağacı ortasından kırılıp elektrik tellerinin ve direğinin üstüne devrildi. Direk patladı resmen. Hepimiz o an uyanık olduğumuz için naklen izledik ama aklımız çıktı.

      Sil
    3. Keşke yakın olsaydın beraber tüketirdik :( ama bal gibi tatlı olmuyor buruksu aromasını bilerek yok etmiyorum severmiydin bilemiyorum..

      Fırtına burada da çok korkutucu oluyor. Önceki sene bizimde gece balkonun panjurları söküldü uçtu gitti. İyi ki gündüz değildi yoksa sokaktan geçenlere zarar verebilirdi. Evin arka cephesi ıslık çalıyor resmen...

      Sil
    4. Gerçekten Başakçım, komşu olsaydık ne güzel olurdu dimi. Çok isterdim... Turunç reçelini severim ben. O buruk aroması hoşuma gider. Bir arkadaşım Antalya'dan getirdiğinde tatmış ve çok beğenmiştim hatta önceki yıl Antalya'ya gittiğimde ben de bir kaç kavanoz almıştım ama hazırlar ev reçelinin yerini tutmuyor tabi ki. Ama bizimkiler kahvaltıda değil de yemekten sonra tatlı niyetine yemişlerdi reçeli :))

      Sil
    5. Yaa çok iyi olurdu :) Aslında kahvaltıda çok yenmiyor dediğin gibi tatlı niyetine daha iyi oluyor. Burada bayramlarda şeker, çikolata yerine ikram edenlerde oluyor. değişik lezzet işte...

      Sil
  2. Pazarcılık kolay meslek değil ya, yaz-kış uğraşıp duruyorlar.
    Başak valla ben turunç reçeli hiç yemedim, ki reçel çok severim. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım pazarcılık gerçekten çok zor bir sürü emek var. Köylü satıcılarla pazarlık edenlere de çok kızıyorum.
      Antalya 'ya özgü bir reçel olduğu her yer bilmiyor canım..

      Sil
  3. ellerinize saglık,yukardaki foto da reçel öyle şerbetsizmi oluyor yoksa siz turunçlarınımı alıp kaseye koydunuz.bende denemek istiyorum:)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zerrincim şerbeti var ama diğer reçeller gibi çok değil. Kasenin altında biraz var. Turunçlar sünger gibi emiyor. sana da kolay gelsin. Benden de sevgiler..

      Sil
  4. Allahım!Nerdeyse ekrana uzanıp ağzıma atasım var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke tattırabilseydim ne güzel olurdu :)

      Sil
  5. Harika görünüyor.Lokum gibi bir şey olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şerbeti sünger gibi çekince lokuma benzemedi değil hani..

      Sil
  6. Çok güzel görünüyor aynen lokum yani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Bolat görünüş lokum gibi ama tadı değil tabi ki :)

      Sil
  7. Ne kadar zahmetlidir bu reçeli yapmak, ama lezzetine de doyum olmaz hani :) Ah olsa da yesem şimdiiii.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet banucum biraz zahmetli ama sonuç iyi...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)