2 Ağustos 2013 Cuma

?????



Bu halimiz ne olacak bilmiyorum arkadaşlar. bazı insanlar neden başkalarına müdahale etmeyi çok seviyor ve onun bu dünyadaki nasıl yaşadığını yargıladığı yetmiyormuş gibi diğer tarafta ne olacağımızı rahatlıkla söyleyebiliyorlar. İyiliklerimiz de kötülüklerimiz de  Allah'la bir kul arasında  değil midir. Her şeyi bizi yaradan bilir. Elhamdülillah müslümanım bunun için de ne giyim tarzımla, ne de başka şeyleri insanların gözüne soka soka ne olduğumu anlatmak zorunda değilim. Aslında ben insanlarla din konularını ve politika konuşmasını hiç sevmem. herkes kendinden sorumludur.

Şimdi bu da neyin nesi diyorsanız hemen konuya giriyorum. Biliyorsunuz yaz gelince iki güne bir sahildeyim ve geçenlerde gittiğimde şöyle bir olay yaşadım. Denize girdim ve  duşa gittiğimde yukarı banklara oturmuş iki yaşlı hanzo oturmuş etrafı kesiyor. Bağıra bağıra konuşup bugünlerde gündeme düşen ''hamileler terbiyesiz sokağa çıkmasınlar'' fikrini savunuyorlardı.  Neyse ben hiç oyalanmadan hemen duşumu alıp pareoma sarıldım. Çünkü iki plaj ilerisine bir arkadaşım gelmiş beni aramıştı onun yanına gidecektim ve tam önlerinden geçerken ikindi ezanı okunuyordu. İşte ''ezan okuyor bu da cayır cayır yanacak öbür dünyada'' diye laf attılar. Nedir bu sizce bir an dönüp cevap versem mi dedim sonra yürüyüp geçtim.Onlar oraya ne amaçla gelmişler bilmiyorum. Etrafı rahatsız ederek cennete gireceklerin en önde gidenlerimiydiler acaba... Aslında bu olayı yazmak istememiştim ama kaç gündür aklıma geldikçe neden dönüp bir laf söylemedim diye kendime sinir oluyorum. Neyse başınızı daha fazla ağrıtmayım.  Hoşçakalın :)




10 yorum:

  1. Heheee o adamlar cennete en önden bilet almışlar ondan rahatlar. Bu nedenle başkalarını yargılayabiliyorlar :)

    Aman boşver arkadaşım, ortalık densiz dolu. Kimsenin lafını ciddiye alıp sinirlenmeye gerek yok. Ağzı olan konuşuyor işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde Ayucum kendilerine bu kadar güvendiklerine göre, biletleri cepinde galiba....:)

      Gerçekten densiz dolu, bazıları ağzından çıkanı kulağı duymuyor.

      Sil
  2. İşte o adamları alıcaksın bir güzel dövüceksin :( valla söyleneyeceğim şeyleri söyletiyor bunlar bana :( ama cidden hakediyorlar Başak ya.
    Kimse kimseye hesap vermek zorunda değil. Noluyor bu insanlara anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hak ediyorlar Aslıcım sokağa çıkınca döv döv bitmeyecek, geri zekalıları : ) Takmışlar at gözlüklerini öyle kalmışlar.

      Sil
  3. e peki onlar ne yapacak, böyle tanımadıkları insan hakkında dedikodu yapmak ne denli doğru?
    Ayıp bence. ben bir keresinde dolmuş durağında bir adamla kavga etmiştim. Ben oruç tutmuyorum diye adamın beni dövmediği kaldı? sor bakalım dedim neden tutmuyorum?
    Asıl senin yaptığın ayıp, hiç tanımadığın ve bir daha görmeyeceğin birine müdahale ediyorsun terbiyesiz adam dedim. Ah aklıma geldikçe halen sinirleniyorum.
    Neyse takma kafanı, benim yorum da blog yazısı gibi oldu, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç doğru değil yaptıkları ama gel onlara anlat. Bu tür insanın plajda ne işi var anlamış değilim. Onlar cennetlik canımm...Tövbe tövbe :) Sende iyi yapmışsın gerçekten, belki dersini almıştır. Bende niye sustum diye aklıma gelince kötü oluyorum.

      Bir kaç yıl öncede oğlum küpe takıyor diye minibüste manyağın biri cebinden bıçağı çıkarıp,''çıkar o küpeyi yoksa kulağını keserim'' diye bağırmış. Minibüste herkes korkmuş. Çocuk da korkusundan küpeyi çıkarıp cepine koymuş ve ilk durakta minibüsten inmiş.
      Maalesef çok seviyor bazıları başkalarına müdahale etmeyi...
      Benden de sevgiler canım :)

      Sil
  4. Ne sinir bozucu bir durum bu :(
    Acaba başka birisine karışma hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar.
    Hiç utanma da yok. Ayrıca gerek bu dünya gerekse öbür dünya hakkında hükümleri de çok rahat verebiliyorlar maşallah!
    Kolay değildir ama yine de onları hiç düşünüp kafanızı yormayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sinir bozucu gerçekten....Bunlar ailelerine falan neler yapıyor, düşünemiyorum Zeynepcim ..

      Sil
  5. Yazını okurken dişlerimi sıktığımı fark ettim sinirden...
    Bu nasıl bir cahilliktir anlamıyorum. Bu insanların sözde din bilgileri arasında, dinin Allah ve kul arasında olduğu bilgisi neden yoktur ki...
    Bu tür insanlar için sadece akıl ve fikir diliyorum ve olara bu cehaletten kaynaklı yaşadıkları aymazlık için çok acıyorum. Durumları acınası aslında. Cevap versen daha da sinirlerin bozulurdu bence de... Bu kafadakilerle neyi, ne şekilde tartışabilirsin ki...
    Sevgiler gönderiyorum sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Heyyfim buna benzer insanların var olduğunu düşündükçe kahroluyorum. Dediğin gibi belki tartışsam daha da sinirim bozulacaktı. Çok doğru neyi tartışabilirdim ki örümcek kafalılarla. Vah ki vahh hallerine...
      Benden de sevgiler canım :)

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)