22 Ağustos 2013 Perşembe

Oradan, buradan


Yer yarılmış insan çıkmıştı sanki bugün sahilde, tabi ki bu yoğunluğun içinde değildim. Daha  beş plaj ilerisi sakindi hatta bazılarında bir iki kişi vardı. Benim tercihim artık oralar olduğu için yürüyüş yolunda ilerlerken yolun kenarında köpeğimin adı erik adlı çocuk kitabını buldum. Bir ara alsam mı almasam mı derken kitabı aldım. Etrafıma bakındım ama etrafta çocuk yoktu. Kitabı okuyan çocuk yarısına kadar okumuş olacak ki ismi yazan bir ayraç kitabı ikiye bölmüştü, hikayenin kalan yarısını mutlaka merak etmiştir dedim. Çocuk kitaplarını da okumayı severim. Neyse okumam için götürdüğüm kitabımı erteleyip okumaya başladım ve yazıları büyük olunca kitap çabuk bitti. Dönüşte yanıma gelen ailenin küçük çocuklarına bıraktım.

 Gelelim ikinci maceramıza sakin diye oturduğum plaja benden sonra üç kız, bir de anne geldi. Kızların yaş ortalaması 25 ile 35 arası gibiydi. İlk bakışta hoş kızlardı ama bir tanesi hariç diğerleri ve anneleri buz dağı gibiydiler. Benden az ileride 15 - 16 yaşlarında peynir beyazı bir oğlan çocuğu küçük bir havlu yaydı, biraz güneşlendi sonra denize girip girip çıktı. Ben çocuğun sürekli güneşte kalmamasını, suyu var mı yok mu, çantamda götürdüklerimden ikram etsem mi, yoksa benim şemsiyemin gölgesini paylaşsam mı diye düşünürken, kalktım denize girdim.Tabi ki bizim buz anne ve kızları da denizde.Kızların biri ile karşılıklı selamlaştık ufaktan deniz güzel hava güzel konuştuk derken anne yanımıza geldi ve bana şu oğlan benim kızlara bakıp duruyor gitsin uzaklara otursun diye dertlendi sinirli bir şekilde. Ben hemen ''aman canım o daha küçük onun baktığından ne olacak''  dedim ama kadın laftan anlayacak gibi değildi. Neyse güler yüzlü olan kızı anne büyütme o daha çocuk dedi. Çocuk denize tekrar girdi çıktı ve toparlanıp gitti. Gittiğine de sevindim yoksa çocuğun hatıralarında kötü bir olay kalabilirdi.

Benim kitabım ise dünya klasiklerinden  Goethe'nin Genç Werther'in Istırapları. Felsefe, sanat ve şiirin romanla buluştuğu müstesna bir eser Genç Werteher'in Istırapları ölüme sürükleyecek kadar güçlü bir aşkın hikayesi. Bu kitabı çok sevdim yıllar önce okumuştum ama tekrar okumaya karar verdim. Ne çektin beee  Goethe :)



Neyse kitap kılıfımı da anlatayım. Bu pazar tezgahın birinde bolca bebek çarşafları, havluları dökmüşlerdi. Sevimli bebek şeylerine bakmayı severim, karıştırırken bu elime geldi. Evirdim çevirdim bir şeye benzetemeyince satıcıya sordum, bebek yastığı kılıfı dedi ama bana kitap kılıfı gibi göründü. Ben bunu denize giderken içine kitabımı koyarım hemde küçük poşete koymaktan daha şık durur diye düşündüm ve 1 tl 'ye aldım. Evde bulunan bu fistoyu orta yerine dikip, üst orta yerine bir düğme ile kitap kılıfa dönüştürdüm. Hoşuma gitti..



14 yorum:

  1. Aman her kumsalda mutlaka erkeklerin kendilerine baktığını düşünen pimpirik kadınlar olur nedense. Ben kumsalda dolanırken kadınlar benden bile huylanıp bakıyorlar bazen. Halbuki ben yanlarındaki adama bakıyorum o ayrı konu :)

    Kitap kılıfı çok şirin. Senin ilavenle de kullanışlı olmuş. Güle güle kullan arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Pimpirikler senin asıl neye baktığını bilseler, daha da pimpirik olurlar herhalde...

      Teşekkürler canım :)

      Sil
  2. öncelikle kitap kılıfın pek güzelmiş
    çişeden nem kapan olumsuz insanlardan her zaman korkarım ben
    bu plajdaki anne de onlardanmış
    güzel bir haftasonu diliyorum sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler maviannem..Her gittiğimde değişik vakalarla karşılaşıyorum. İnsanın olduğu yerde macera çok, bazen tiyatroya gitmişim gibi oluyor.

      Sana mutlu haftasonları canım:)

      Sil
  3. Kitabını unutan çocuk için üzülmüş olsam da, farklı yollarla el değiştiren kitabın hikayesi heyecan vericiydi :)
    Kitap kılıfına bayıldımmmm...
    Bu tür yaratıcı fikirleri çok seviyorum...
    Sevgiler Başak'cığım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Heyyfim çocuk açısından bende üzüldüm. Belki hikayenin devamı merak edip yenisini aldırdı mı acaba? Kimbilir.

      Kitap kılıfımı bende çok sevdim. Teşekkürler canım. Benden de sevgiler.


      Sil
  4. Denize gidesim geldi:) Plaj yürüme mesafesinde ama her gün erteliyorum.
    Ben de sahilde okumayı sevenlerdenim. Gerçi bahçede, balkonda, havuz başında kısacası her yerde okurum ama dalga sesleri ile okumak bir başka.
    O kadar harika bir kitabı seçip okuyan bir çocuk mutlaka iyi bir okur olarak yetişecektir. Unuttuğu kitabı da yeniden aldırır. Kitap kılıfı çok hoş, hemen kopya çekeceğim:) Sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  5. Evet Begonvilcim sahilde bende kitap okumayı çok seviyorum. Giderken mutlaka yanımda bir kitabım vardır.
    Çocukların hayvanlarla ilgili kitapları okuması çok güzel, ilerde hem hayvanları sevecek, hemde dediğiniz gibi iyi bir okur olabilir. Kılıfın dikimi basit yapılabilir, kopyalıyabilirsiniz canım :)

    Benden de sevgiler selamlar..

    YanıtlaSil
  6. balım ne iyi yapmışsın oh mis gibi tertemiz denizin havası :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canımcım. Denizimiz güzel ama Ayşem. Atın beni denizlereee:))

      Sil
  7. Kitap kılıfına bayıldım, ne kadar güzel, o çocuk kitabını opğluma alsam mı acaba?
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..

      Güzel kitap, okumayı seviyorsa okuyabilir. Bir çocuğun köpeğiyle yaşadığı 15 yılın öyküsü.. Bende de sevgiler.

      Sil
  8. Ben de plajda , parklarda kitap okumayı çok severim .
    Kitap kılıfına da bayıldım . Yaratıcılık budur işte .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler zeynepcim. Benden de sevgiler canım :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)