31 Ekim 2013 Perşembe

günısı



Bir süredir ısınma yapmayan günısımı ( Güneş enerjisi ) herhalde arıza yaptı paneller kireçledi diye düşünüp evdeki şofbenle idare ederken, bir de terasa çıkıp bakalım usta çağıralım derken gördüğüm manzara beni şok etti . Resimde gördüğünüz uzun siyah paneller sökülmüş içinde pamukçuklar atılmış, her bir parçası yerlerde... Benimle beraber yaptıran komşumunkine de bakmak için  diğer terasa geçtiğimde  komşumunki de sökülmüş yerlerde paramparça yatıyor buldum. komşum kaç aydır yok, yazlıkta. Telefonla nasıl söyleyeceğim bilmiyorum, kızlarını ararım herhalde.. Yıllar önce komşumla beraber günısılarımızda sorun çıkmıştı ve ısıtıcı panelleri bakıra çevirtrip daha çok güneşten faydalanmak istemiştik. Diğer komşularımızınki bakır panel olmayınca onlarınkinde bir zarar yoktu. Hemen günısıcıyı aradım ve olayı anlattığımda '' abla panelleriniz bakır mıydı '' diye sordu ve ''evet '' dedim. Bir müddet sonra yeni galvaniz panelleri olan  günısı parçalarıyla geldi.  Hırsızlık alanında günısı hırsızlarının çoğaldığını söyledi. 450 TL 'de bayıldık tabi ki..Bu hırsızlar bakır hırsızlığı yapanlar diye geçiyormuş. Özellikle Antalya'lı okurlarıma sesleniyorum çünkü burada günısı kullanan çoğunlukta ara sıra teraslarınızı kontrol edin. Üstelik bizim apartmanımızda kamerada var. Giriş ve teras bölgesi güya denetliyor. İncelenecek bakalım terasta bu çalışmayı yapanlar kimmiş. 


10 yorum:

  1. Boyle hirsizlikta ??artik neleri calacaklari belli degil:( gecmis olsun canim..olan yeni bir isiticiya ve paraniza olmus ..yinede saglik olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hırsızların neyi çalacakları belli değil. 15 yıllık günısı dostbahçem hiç aklımın ucundan böyle bir şey olacağı geçmemişti. Arıza yaptı zannettim..

      Benden de sevgiler canım.

      Sil
  2. Çok şaşırtıcı. Bizim de kayınvalidemin mezarına ditiğimiz ağaç fidanını çaidılar. Tekrar diktik yine çaidılar.

    YanıtlaSil
  3. Tövbe, tövbe insanın kanı duracak. Her şeyin hırsızı var demek ki..

    YanıtlaSil
  4. Ne günlere geldik biz böyle Başak'cığım...
    Şok oldum...
    Geçmiş olsun canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ne günlere geldik. Nasıl bir ruha sahip bu insanlar anlamış değilim.

      Sağol Heyyfim..

      Sil
  5. Geçmiş olsun arkadaşım, çok üzüldüm. Artık hırsızlık değişmiş, bir yaşıma daha girdim inan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol arkadaşım. Hırsızlıkta yeni bir dal geliştirmişler galiba.. nereden neyi çalacaklar belli değil, bunu çalmazlar diye bir şey yok demek ki..

      Sil
  6. Antalya'da bu çok yaygın, çok üzüldüm, geçmiş olsun canım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymamıştım başıma gelene kadar..

      Sağol canım :)

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)