28 Kasım 2013 Perşembe

Girit Kabağı





Bugün bu kabağı da bahane edip yazayım dedim. Aslında yazacak şeyler çok oluyor ama nedense içimden gelmedi. Üzerimde blog yazmayla ilgili bir ağırlık oluştu inşallah bu durum geçişidir. Sizleri okuyorum, yorum bırakmaya çalışıyorum ama kendime gelince ağırlaştım işte...

Girit kabağını bilmeyen yoktur herhalde, bugünkü menümde bu vardı. Yalnız ben bunu herkesin bildiği gibi dolma içi hazırlar gibi ama pirinci hayatımdan çıkardığım için bulgur ve kıymalı yaptım. Pirinci uzun süredir kullanmıyorum ancak yemeğe birilerini aldıysam o zaman kullanıyorum. Yani pirinçle duygusal bağlarımız artık kopmuş gibi.. Neyse yine çok yazdım ben :)

Şimdilik Hoşçakalın.

10 yorum:

  1. ellerine sağlık, ben de pirinci çıkarttım hayatımdan çok da memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, çıkardık ama iyimi kötümü ettik bilmiyorum :)

      Sil
  2. Eline sağlık arkadaşım ama neden pirinci hayatından çıkardın yaa. Hiç tavuklu pilav falan özlemiyor musun :)

    Ben girit kabağını karnıyarık içi hazırlayıp onunla dolduruyorum, süper oluyor. Bir de tavuk kalça etlerini küp küp doğrayıp onu soğan, sarımsak, kırmızı biberle falan sote yapıp bu içle dolduruyorum. Mmmmmm. Denemeni öneririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayucum şeker ilacı kullanırken dr fazla yeme deyince bende tamamen yok etmiştim. Gerçi ilaç kullanım yok şu an her şey normale döndü ama tekrar başa dönmemek adına işte.. Geçenlerde arkadaşım nohutlu tavuklu pilav yapmıştı tabi ki bir güzel yedim :)

      Bu yaptığımda da bulgur az, kıyması fazlaydı ama bir daha ki sefere senin tarifin gibi yapayım bakim. Tavuklu değişik geldi.

      Sil
  3. ohhh misss misss,ellerine sağlık ablacım,şifa olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler şericim. Hepimize yediğimiz şeyler şifa olsun :) Kendine iyi bak..

      Sil
  4. Canım ellerine sağlık .
    Arayı çok uzatma özlüyoruz .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler zeynepcim. Benden de kocaman sevgiler öptüm :)

      Sil
  5. Pirinci şeker hastalığımdan dolayı benimde hayatımdan çıkarmam gerekiyor.Yavaş yavaş bulgura alışmaya çalışıyorum.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mehtapcım bende gizli şeker nedeniyle 2 yıl ilaç kullandım.O dönemden beri pirinci bıraktım. Zaten çokta istekli yemiyordum. Bulguru ben daha çok seviyorum. Teşekkürler. Benden sevgiler :)

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)