5 Şubat 2014 Çarşamba

Boyalarla geçen bir gün...


Bu dolap evin koridorunda duruyordu. Kızımla kışlık montlarımızı kabanlarımızı içine koyuyorduk. Kızım gidince beneşyalarımı odama taşırım, bu dolap da boşalır evden uzaklaştırırım zannettim ama durum öyle olmadı. Gidip gelip dolabın rengine taktım kafayı önceki gün gidip bir kaç kutu sprey boya aldım. Üstümü değişip başladım işleme. Önce her şey güzel gibiydi daha sonra boyada akmalar başladı. Aman Allahım ben ne yaptım görüntü felaket dalga dalga.. Yanımda biri olsaydı kesin o an çöpe atılacaktı. O şekilde hiç bir yerinden tutamaz yalnız başıma da kıpırdatamazdım. Atsam içindekileri nereye asacaktım, evde onlar için yer yoktu. Neyse aradan biraz zaman geçti. Saçlarımı boyayım kendime moral vereyim dedim. Boyama aparatıyla saçlarımı boyadım çok şükür onda bir sorun çıkmadı. Tabi ki ne yapsam moralim düzelmiyor ve  dolapla göz göze geliyoruz. Yok olmayacak bu böyle dedim ve akşam hava kararmasına yakın yine boyacının yolunu tuttum. Boyacı iki sokak ötemizde tam kapatmak üzereydi, olanları anlattım. Görevli çocuk elime bir kutu sentetik beyaz boya, tiner, birde rulo fırça verdi. ''Gece aynı oda uyuma abla'' diye de tembihledi :) ''Yok dolap koridorda'' dedim.  Haydi yine iş başına... Büyük bir plastiğin içine malzemeyi döktüm başladım rulo fırçayla sürmeye, ilk fırça darbesinde  baktım durum değişiyor. Ha gayret devam derken sonuca ulaştım.

Ama bir daha kesinlikle bilmediğim işin başına geçmemeye söz verdim.  Kendime çok kızdım boyarken,  iki ahşap tepsi boyayıp, iki kutu boyamaya benzemiyormuş. Bu dalda başarılı blogları görüyorum onları bir kez daha takdir ediyorum.

Dalgalı dalgalı, beni çıldırtan hali. Atsan atılmaz satsan satılmaz :(

Bitmiş hali

Neyse çok şükür zoraki şekle girdi, evde de bu dolap kulplarını bulunca eski  kulpları iptal edip  bunları taktım. Biraz daha kullanayım bakayım ilerleyen zamanlarda ne olur bilmiyorum.




Bir de bunun yarısı kadar olan yavrusu var. Onunla hiç muhatap olmayı bile düşünmüyorum. Onu arka balkona kaderine terketmiştim neyse ki.




18 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Eline sağlık. Bu sana tecrübe oldu. Artık kimse tutamaz seni:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım..Çok kötü tecrübe oldu yok yok tutsun birileri :)

      Sil
  2. Ay çok güzel olmuş. Sprey boya da astar görevi görmüş. Ama yavru dolanı ihmal etmeyin bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Evet öyle bir şey oldu gibi, dalgalıda olmasa daha iyiydi. Yok canım yavrusuna hiç bulaşmaya niyetim yok :)

      Sil
  3. Arkadaşım dolap ne güzel olmuş bak. Seninle konuştuğumuzda neredeyse gözden çıkarmıştın dolabı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim arkadaşım :) Gerçekten konuştuğumuzda çok kötüydü o an destek veren biri olsa çöpe gidecekti.

      Sil
  4. Bence çok güzel olmuş, uğraştırmış biraz ama değmiş, ellerine, emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off hemde ne uğraşmaydı.. Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  5. Biraz macerali boyams olmus ama sonuc cok güzel. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne maceraydı. Teşekkürler Özgür tatlar :)

      Sil
  6. Zahmetli olmuş ama sonuç çok güzel , emeğine sağlık canım . Diğerini belki biraz zaman geçtikten sonra boyarsın . Güle güle kullan inşallah .
    Mutlu haftasonları , sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Bayağı zahmetliydi Zeynepcim, beğendiğin için teşekkürler canım :) hiç niyetim yok ama zamanla değişir mi? dersin. Değişmesin ama çok zorlandım

    Sana da mutlu haftasonları, beneden de sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş Başakcım, eee tabi seni hayli uğraştırdıktan sonra olsun dimi ama :)
    yerine de çok güzel uyum sağlamış, eskisine göre yani.
    Ellerine sağlık,balkondakine de bir el atarsın artık. Bu boya işi bağımlılık yapar bir başlarsan ararsın yapacak bir şeyler.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler Nurcum. İşi bilenler onu yarım saatte yapar ama benim koca bir günümü aldı. Ölçüsü iyi koridordaki o boşluğu dolduruyor.


    Yok,yok diğerine cesaretim yok. Benden sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
  10. valla bravo:) çok güzel olmuş. Bende bugünlerde elime ne geçerse beyaza boyadığım için, nasıl yorulduğunu ve neler yaşadığını çok iyi anlıyorum.
    Çok güzel, çok beğendim.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler canım :) Hiç bu kadar büyük şey boyamamıştım gerçekten çok zormuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Başak emeğine yorulmana değmiş çok güzel bir dolap olmuş ellerine sağlık bende bizim salon takımından sonra bir şey boyamam diyorum ama ben yine durmam boyarım herhalde sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım...Çok zorlandım gerçekten, senin büyük cesaretini takdir ettim. Bitmişinide görürüz demi ? Benden de sevgiler :)

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)