18 Şubat 2014 Salı

Lahana kapama.


Lahanayı benim gibi tek tek sarmaya üşenenler için bulunmaz tarif. Sabahları tvde Melek'in programını izliyorum. Programa katılan Sahrap'ın yemek tarifleri de bana kolay ve güzel geliyor. Tabi ki arada yapılanları ben de deniyorum. İşte bu lahana da onlardan biri.

Lahana kapama

Tarif: Orta boy bir lahananın ortası oyulup haşlandı ve dolma içi hazırlar gibi hazırladığım harçla dolduruldu. Yalnız onların yaptıklarında sadece bol soğan, yağ, salça ve baharatlar vardı. Haşlanan lahananın içi doldurulup salçalı su ve yağ ilavesi yapılıp pişiriliyordu. Ben tarifi değiştirip bir kaşık kadar pirinç ve kıyma ilave ettim.  Lahananın içinden oyduğum yaprakları da çöpe gitmesin diye yanlarına ilave ettim.

Piştikten sonra ortadan pizza keser gibi üçgen, üçgen kestim. Yerken üzerine biraz pul biber ve bir iki damla limon damlattım. Bana göre lezzetli oldu. Yapımı da kolay, artık ara ara yaparım herhalde..


Bir de bu ara bu şarkıyı dinlemeyi çok seviyorum.


Sevgiyle kalın :)

12 yorum:

  1. Pratik yemekleri bende severim denemek isterim,ellerine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik Mehtap' cım yapımı da kolay, lezzetli de oldu tek tek uğraşmaya gerek yok bence. Benden de sevgiler..

      Sil
  2. *-* ellerine sağlık ben kıs masalını ılk cıkıs yapan kısıden seveıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bircan :) Bana da Sibel daha duygulu söylüyor gibi geldi..güzel şarkı..

      Sil
  3. Yaa ben bu Sahrap'a sinir oluyorum. Vıdı vıdı çok gereksiz konuşuyor. Sarma konusuna gelirsekkkk. Annem ve ablamlar fabrikasyon şekilde seri üretim sarma sararlar ve kışın lahana yazın yaprak sarması evimizden hiç eksik olmaz. Haftada 2 kere falan tencereler dolusu sararlar. Bu benim için kötü çünkü sarmayı yemek olarak tüketmeyi sevmem. Çayın yanında yada ara sıra gidip atıştırmayı severim.

    Sen bize gel arkadaşım, bayram edersin :))))

    YanıtlaSil
  4. Bende Sahrap'ın o ses tonuna vıdı vıdısını sevmiyorum ama sabah programlarının bazıları hastalık, biride cinayetler , tecavüzler velhasıl bakacak bir şey yok. Bunlar ne pişiriyor diye bakıyorum. Bazıları iyi ama çoğuda uyduruk geliyor.

    Ohh sen cennetesin, makina gibi sarsınlar sen götür. Çayın yanında bende severim. Evde benden başka yiyen olmayınca sarma keyfimde kaçıyor o zaman böylesi benim için iyi..
    Yinede size uğrasam fena olmaz :)))

    YanıtlaSil
  5. Oldukca enteresan bir tarif..denenmeye deger..ilk kez karalahanadan yapmistim gecenlerde cok kolay geldi (biraz kocamanca sarilinca) normal lahana burada cok sert ve kalin kabuklu (yada ben beceremiyorum) bu cok guzel bir alternatif eline saglik arkadasim..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay yapımı basit Emel'cim. Lahanalar orada daha farklı herhalde, böyle orta boy bulabilirsen denemeni isterim canım :) Şimdiden kolay gelsin :) sevgiler.

      Sil
  6. Unutmusum:)) bu tur sarkilari dinleyince Tr. yi cok ozluyorum genclik asklarini sevdiklerini dusunduruyor:)) bazende kafayi cekmek istiyorum:))) efkarlandiriyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana Tr özletti o zaman..Güzel bir şarkı ama ayrılık üzerine, sevipde kavuşamayanlara göre..

      Müziğin ritmi de çok güzel. Bayağı efkarlı canım :)

      Sil
  7. Lahanayı bu şekilde de çok severim nefis olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yapımı çok kolay, Teşekkürler canım :)

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)