29 Nisan 2014 Salı

Sebzeli makarna


Bahar çok güzel,  her yerde mis kokulu çiçekler... ama güneş yakıcı, gölgeler serin, çılgın yağan yağmurlarımız yok. Geceleri yağıyor gündüzler açıyor, yağmurun en sevdiğim şeklidir. Üzerimde bir de bahar yorgunluğu ve her gün gündeme düşen çocuk ölümleri, cinayetleri olmasa daha iyi olacağım. Nasıl  vicdansızlık bu ! cinayetleri işleyenlerin ruh halini hiç bir kalıba sığdıramıyorum :((  İnsanlara güvenimi kaybediyorum. Günler geçiyor işte.

 Bu nedir, ne pişiyor  diyenlere...


 Makarnayı haşlayıp ayrı tavada değişik soslar yaparak hazırlardım ama bu kez komşumun tarifini denemek istedim.

Bir adet soğanı büyük yarım ay şeklinde, bir adet patlıcanı, orta boy patatesi küp küp doğrayıp, bir adet yeşil biber, bir iki diş sarımsağı yağda kavurup bir kaşık salça ilave ettikten sonra bir buçuk su bardağı kadar ufo makarnayı ilave ettim ve üzerini kapatacak kadar sıcak su biraz da tuz atıp pişirdim. Pilav gibi demlenmeye bıraktım. 

Benim gibi makarnayı sevenler için değişik bir alternatif olabilir. Yanında da bir bardak ayran ve hafif bir salata ile güzel gitti diyebilirim.


10 yorum:

  1. ellerine sağlık blogumada beklerım sevgler

    YanıtlaSil
  2. Çocuk ölümleri :( bu sabah yine çok sarsıldık. Küçücük çocuğunu yalnız bırakıp pazara giden anneye mi kızayım, minicik bedeni hiç acımadan öldüreni mi boğazını sıkayım düşündüm durdum. Her gün her gün yorulduk ve dayanamaz olduk artık.
    Makarnaya gelince bu aralar ne pişireyim derdi herkeste var sanırım, değişik tarif bahar için de uygun. Ellerine sağlık, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Eminimki lezzeti cok yerinde idi..bence nefus olmusa benziyor:)) Afiyet olsun..baharr bir gun geldi ve gitti..butun gun yagmur yarina bakacaz:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Son dönemde yaşananlar beni de çok etkiledi. Her şey neden daha da kötüye gidiyor ki?
    Makarna muhteşem ellerine sağlık, deneyeceğim, sevgiler en kocamanından :)

    YanıtlaSil
  5. Ohh ellerinize sağlık bende makarnayı çok çok severim zaten:)
    ahh bu haberler gerçekten çok üzücü. Aklım almıyor :(

    YanıtlaSil
  6. Başak ne yazık ki böyle cani ruhlu insanlar da var aramızda umarım hakettikleri cezayı fazlasıyla alırlar bu arada makarnayı hiç böyle denememiştim daha pratik olmuş ellerine sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. sevgili arkadaşım, sıcak mesajınla beni yalnız bırakmadın, bana güç ve sabır verdin, çok teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Demleme makarnanın tadı ayrı bir güzel oluyor nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. Çocuk ölümleri pek çok insana artık - maalesef - idam cezasını düşündürmeye başladı Başakçım :(( Allah selamet versin.. Sebzeli makarnaya ben de bayılırım, hele bu cins makarnayla.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. bende tam bir makarnacıyım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)