12 Mayıs 2014 Pazartesi

Karnıyarık , kara buğday pilavı..

 Geçenler de kızım anne artık patlıcanı kızartma dedi ve tost makinasında yaptığını, cok lezzetli oldugunu söyledi.  Nasılmış dedim ve denedim yaptım. Gerçekten çok hafif oldu. Hep onlar bizden öğrenecek değil ya, biraz da biz onlardan öğrenelim değil mi.. Bildiğiniz karnıyarık tarifini uzun uzun yazmıyorum. İç harcı kıymalı, soğanlı  herkesin bildiği gibi . Soyulmuş tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları çok  az yağlanmış  makinada közledikten sonra iç harcını koyup, salçalı suyunu da ekledikten sonra tencereye sıraladım. Suyuna yağ da koymadım. İsterseniz fırınlayabilirsiniz de, çok hafif oldu ben sevdim.


Neyse yanına da kara buğdaydan pilav yaptım. Önce arpacık soğanları sıvı yağda biraz çevirdikten sonra salçasını ilave ettim. Bulguru da göz kararı döküp üzerine  kapatacak  kadar sıcak su döktüm. Biraz da tereyağ ilave ettim. Suyunu çekince kapattım biraz demlendi ve sonra servise hazırdı. Yanıksı ve duman kokusu sevilmez ama  bu pilavda bunu sevebilirsiniz. ben öyle oldum mesela, arada yaparım.






9 yorum:

  1. Akşam deneyeyim.tost makinası iyi fikir.

    YanıtlaSil
  2. Kara buğday dedikleri, şu göçmenlerin "greçka" dedikleri şey olsa gerek. Ben yanık kokulu firik bulgurunu bilirdim, bunun da öyle koktuğunu bilmiyordum, yada kavramları karıştırıyor olabilirim Başakçım :)))) Her ne ise, nefis olmuş ellerine emeğine sağlık. Çocuklarımızdan birşeyler öğrenmeyi ben çok seviyorum, boynuz kulağı bazen geçmeli değil mi ama :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcım firikten daha keskin geldi kokusu,greçkayı duyunca araştırdım öylede deniyormuş. Değişik tatları denemeyi seviyorsun bunu da seveceğini umarım.
      Evet canım kızımda kendine göre denemeler yapıyor ve güzel oluyor. Bu gidişle de boynuz kulağı geçeceğe benziyor :))

      Sil
  3. severim böyle sağlıklı yemekleri...
    afiyet olsun başakcım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı hafif oldu ruşencim, dene istersen. sevgilerimle.

      Sil
  4. Ben klasik karnıyarık seviyorum. Bana öyle yap Başakçım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi tabi yaparım. O da kolay benim için, atarım tavaya patlıcanları cazur, cuzur bol kızartmalı...:)) aslında en güzeli odur ama karnıyarığın genetiğiyle oynuyoruz işte..

      Sil
  5. Eminim bu da çok lezzetli olmuştur ama kızarmayınca karnıyarık değil de başka bir şey oluyor sanki ;)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)