3 Mayıs 2014 Cumartesi

Su böreği..


Bugün çok hamarattım kendimce sabahın köründe uyanan ben, bir gün önceden bim marketten aldığım hazır su böreği yufkasını denemek istedim. Bir arkadaşımda yemiştim ve beğenmiştim. Hadi bir de ben deneyeyim bakim dedim. Üzerindeki tarife uygun yaptım. İçine de kıyma hazırladım ama yarısıda peynirli olabilirdi. Bir daha ki yapmamda öyle yapmak istiyorum. Biraz da yağını az kullanmam gerekecek bana göre yağlı geldi. Her katına tereyağını az koydum gibi geldi ama kaçırmışım galiba. Belki başkasına normal gelebilir bilmiyorum.  Bir paketi büyük boy kare borcama iyi geldi. Arkadaşım iki paket alıp büyük fırın tepsisinde yapmıştı. Benim gibi hamur açmaya üşenenlere iyi bir alternatif diyebilirim.






Mutlu haftasonlarımız olsun...

9 yorum:

  1. ohh ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor bunu ben bir denemem lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nesrin. Biz sevdik yağını da biraz az koysam daha iyi olacaktı.

      Sil
  2. Görünüşü çok güzel. Yapması da kolaysa sorun yok :)) Denerim valla!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uğraştırmıyor canım. Bir arada bimde erzincan tulumu var onunla yapacağım. Bimin reklamı gibi oldu ama... :)

      Sil
  3. Senin sayfandaki pratik tariflere bayılıyorum. Makarnada kalmıştım :)
    Hazır yufkayı ne zamandır denemek istiyordum fotoğraf da oldukça güzel görünüyor, yapmalı. Ama yarın devekuşu yumurtası var sırada :))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Nurcum..Tefarruatlı şeylerle uğraşmayı sevmiyorum. pratik şeylere kaçıyorum :) Börekte yağını az koy derim. Devekuşunu seveceğinden eminim hatta bizim küçük Başak'ta yesin tam ona göre yumuşacık :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yufkayı denemek istiyordum ama almamıştım, referansın iyi oldu arkadaşım. Eline sağlık. Bir gün bana da yaparsın artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene derim. Yalnız ilk günü yüzü çıtır çıtır, içinde sorun yok ama ikinci günü yüzü neden lastik gibi anlamadım.Yinede güzeldi.

      Yaparım tabi ki arkadaşım ohh yanında sıcak bir çay ne güzel olur :)

      Sil
  6. süper.. canım çekti şimdi..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)