14 Aralık 2011 Çarşamba

hatıralar




Eskilere dönüp şöyle sakladığım kartpostallar karıştırırken arasında bunu alıp çerçeveletmeyi düşündüm. Bu kart benim çocukluk arkadaşımdan Almanya'dan gelmişti. Mahallede bulunan komşularımızın kızları ile yazları çok güzel arkadaşlığımız olurdu, onların gelmesi için hep yazları beklerdim. Özel günlerde birbirimize kartpostallar atardık, bu da onlardan biriydi. önce acaba yağlı boya çalışması mı yapsam dedim, vazgeçtim. Sonra çerçeveletip bu sevimli çocukları küçük banyonun duvarına astım. Resmin etrafı ışıktan dolayı kızıl görünüyor ama aslında açık kahve renginde. Banyo kahve ve krem tonlarında olunca yakıştı. Bu komik, sevimli çocuklara baktıkça gülüp arkadaşımı hatırlıyorum. Şimdi nerelerde bilmiyorum o kadar uzaklaştık ki. Ne güzeldi, çocukluk arkadaşlıklarımız saf ve temiz...

10 yorum:

  1. Beni de gülümsetti. Ne güzeldi o kartlar değil mi? Eski postanenin önünde dizi dizi kart panolarında satılırdı. Öyle hoş kartlar olurdu ki seçemezdik bir türlü.

    YanıtlaSil
  2. yaa evet Begonvilcim, ne güzeldi. dışardan alır hemen içeriden postalardık . yine de arada kalmış kartpostalcılara girip ilginç birşey bulursam alıyorum. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Kartpostalın çok şeker gerçekten :)

    Gene eskiye özlem... Yılbaşı da geliyor, ah eskiden bu vakitlerde kartpostal seçiyor olurdum, elimde liste, listedekilerin yaşına,zevkine göre seçimler, sonra tek tek yazmak, postalamak, postacının yolunu gözlemek, gelen kartları heyecanla açmak, onları bir müddet dolap üzerine dizmek, sonra bir özenle kutulara yerleştirmek.... aaah ah, şimdilerde kartpostal satan bile yok, kendim yapıp göndersem bilemiyorum ki kıymet bilen kaç kişi olur :(

    YanıtlaSil
  4. Bu teknolojinin ilermesi bir yerde iyi, bir yerde kötü oldu. içimizdeki heyecanları küçük mutlulukları yok etti. bas konuş, koy kamerayı karşındakini gör olduk. kızım arkadaşlarına severek gönderiyor. onlardan da geliyor. mutlu oluyoruz :) sen de gönder bence elin değdiğinin değerini bilen bilir ;)

    YanıtlaSil
  5. Benide eskilere götürdün. Kartpostal gerçekten çok hos. Umarim birgün tekrardan bulusursunuz.

    YanıtlaSil
  6. inşallah, hayat bu belli mi olur.belki bir gün buluşuruz.

    YanıtlaSil
  7. ne güzelmiş... eskiden türkiye de de herkes mektuplaşırdı şimdi mailler var ama ... almanya da hala karpostallar kartlar mektup kağıtları her şey var ... o kadar güzeller ki keşke türkiye de olsa yeniden hepsi :)

    YanıtlaSil
  8. Bazen yine kartpostalları satan gördüğümde alırım ama kimseye postalamıyorum:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ben de çocukken kendime kartpostal alırdım aklıma o geldi :)

    bir ömür beraber oluruz sandığımız ne çok kişi isteyerek ya da istemeyerek hayatımızdan çıkıyor. böyle olunca ben de boşuna mı konuştuk boşuna mu paylaştık boşuna mı sevdik diyorum .

    çocukluğumda aldığım kartpostallardaki çocuklar gibi gülümsemeniz dileğiyle , sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
  10. Her yaş döneminde farklı insanlarla arkadaşlık edip hayatımıza giriyor. sonrasında farklı yaşamlar hayat şartları bazılarından uzaklaşmamıza neden oluyor diye düşünüyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)