7 Mart 2013 Perşembe

jet hızıyla gittik geldik

Pazar akşamı apar topar karar verip, kendimizi Ankara'da bulduk. Kızımın evini ayarlayıp, eşyalarını alıp, 3 gün içinde her şeyi ayarlayıp, kalan görevlerimizi de dünürlerime bırakıp geldik. Buradaki işlerimizi ayarlayıp tekrar Ankara'ya gideceğiz ve düğünden sonra oğluşumla döneceğiz. 

Dönüşümüz de pek heyecanlı oldu :) Önce kapı numarası değişti, ardından başka firmanın uçağnı ve uçuş ekibini görünce yanlış geldik zannettik neyse onu teyit edip güvenle uçuyorduk ki  pilot baygın sesiyle konuşmaya başladı " iyi akşamlar sayın yolcular, Ankara, İzmir uçuşuna hoş geldiniz" diye söze girince yüreğim ağzıma geldi. Bu kadar yorgunluğun üzerine evime bir an önce kavuşmak isterken bir de İzmir'e gidemezdim. Kızımla birbirimize bakıp İzmir mi? derken yanımdaki beyefendi yanlış söyledi dedi. Pilot bir sonraki konuşmasında durumunu telafi etti de rahatladık. 

Büyük şehirler bana göre değil arkadaşım. Ulaşım ve mesafeler çok uzak, ben çok alışmışım yaşadığım bu şehre, özellikle havasına. Ankara hala kışı yaşıyor, buz gibi. Biz o soğuğu burada bütün kış boyunca bir hafta kadar yaşadık. Evler tamam sıcacık ama insan sokağa çıkmaya korkuyor. Soğuğu da biraz yedik tabi bu arada. Şimdi hapşrukları adaçayıyla toparlamaya çalışıyoruz. 

Bir başka müjdem de ben yokken yukarıdakiler taşınmaya karar vermişler, son gürültülerini de sınırsızca yapıp gittiler, tabi ki o gürültüyü dinleyemezdim. Bugün uzun süreye yaya yaya dışarıdaki işlerimi hallettim. Şu an sessizliği tadıp istirahate geçiyorum. Bir daha kesinlikle tepemde kimseyi istemiyorum. Evdeki fazla eşyaları yukarı taşıyacağım.. 


Şimdilik bizden haberler bu kadar. Esen kalın :)

14 yorum:

  1. Ankara'ya hoşgeldiniz:) Evet hala biraz soğuk günler yaşıyoruz ama seviyorum bu şehri:))
    Bu arada gürültüden kurtulduğun için de sevindim.
    Huzurlu günler dilerim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyfim burada mesafeler yakın olunca her şey elimin altında sanki, oralarda yapamam gibi geliyor. Çocukluğum kışı bol olan bir yerde geçti ama kışı sevemiyorum. Unuttum o soğukları...

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  2. Başakçım haydi yine iyisin, üsttekilerden kurtulmuşsun :)

    Ayrıcaaaa biz İzmir ve Antalyalılar soğuk yerleri sevmeyiz dimi arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ayucum çok şükür kurtuldum. Sakin bir gecenin ardından mutlu bir sabaha uyandım.

      Biliyorum sende kışı sevmiyorsun. Yok yok soğuklar kış bize göre değil..Nasreddin hocanın dediği gibi bahara sözüm var mı :)

      Sil
  3. Maceralı olmuş yolculuk.Üst katımdakiler keşke taşınsa,bayram ederim ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiyem pilot rotasını doğru çizip geldik ya, çok şükür :) İnşallah sende üstündekilerden kurtulursun, rahata edersin..

      Sil
  4. Ben kışı seviyorum ama karda kışta yaşamanın zorluklarını sevmiyorum!
    İşlerinizde kolaylıklar dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet colttecim dediğin gibi kışta yaşam zor...Çocukluğumda yağan karın, yanındaki o aşırı soğukları, zorlukları unutamıyorum.

      Kış manzaralarını çok seviyorum. Kiev gezinizde manzaralara hayran hayran baktım. Çok güzeldi :) Sevgiler..

      Sil
  5. güzel telaşlar yaşamışsınız.gerçi pilotun anonsu biraz korkunç olmuş ama yine de sağsağlim evinizdesiniz.üst kattakilerin taşınmasıyla biraz rahat etmişsinizdir.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mihrimahcım gerçekten bir anda ürktüm. Hemde nasıl rahatladık...Allah kimseyi kendini bilmezlerle karşılaştırmasın. Benden de sevgiler...

      Sil
  6. Hayırlısı ile gidip gelmişsiniz. Kolaylıklar diliyorum işlerinde.
    Valla çok sevindim üst katta oturanların gitmesine, artık kafanı dinle ne zor şey ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslıcım hemde nasıl zordu, çok şükür huzura erdik :)

      Sil
  7. Demek gittiler,darısı başıma:))
    Sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
  8. İnşallah !! Sende bir an önce kurtulursun.. Benden de sevgiler :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)