26 Nisan 2013 Cuma

Ferah, ferah eucalyptus


Bir kaç gün önce sağlık ocağına gidip rutin tahlillerim için kan vermiştim bugün gidip tahlil sonuçlarımı aldım yarın da doktorumdan randevu alıp sonuçları göstereceğim ya ilaca devam ya da bırakacağım . Bakalım ne diyecek doktorum.. Sağlık ocağımız çarşının içinde olunca bir kaç mağaza gezmeden eve dönemedim.. 
Tabi ki  gratise uğramadan dönülmez deyip sabah, sabah daldım içeri ilk müşteri bendim galiba kimse yoktu. Sorumlu satıcılar indirim tanıtımlarını raflara yapıştırıp duruyordu.  Ne kadar indirim, orası  meçhul..Anneler gününe özel indirimler olacakmış. Bu duş jeli  EUCALYPTUS  kokusu çok hoşuma gitmişti tekrar aldım. Çok güzel bir kokusu var özellikle kışın gripli falanken daha rahatlatıcı olabilir.  Hani buğseptil  yaparız ya onun gibi bir şey oluyor. 


 Bugün aynı zamanda pazarımızda vardı.  Alacaklarımı alarak eve çıkarken, çiçekçi kadın çok sıcak çiçeklerim solacak diye söylenip duruyordu. Arada 20 tanesi 1 lira diye bağırıyordu aldım. Önceden bu çiçeğin ömrünü uzun tutamazdım bir günde sapları eriyip giderdi ve içindeki suda çok fena kokardı, neden böyle oluyor diye düşünürdüm.  Bir gün satıcı bayanlara sorduğumda vazoya bir parmak su ve bir tatlı kaşığı kadar da çamaşır suyu koy demişti. Bu formülü uyguladıktan sonra bu çiçeklerim daha uzun süre vazoda kalabiliyor artık. Belki bunu bilen arkadaşlar vardır ama bilmeyenlere yeni bir fikir olabilir dedim..

 
 Mutlu akşamlar :)


4 yorum:

  1. Başakçım jeli güle güle kullan. Nane ve okaliptüs aromalı şeyler hoş olur bence de.

    Çiçeklere bayıldım, keşke ben de o fiyata hep bulsam da alsam. Çiçeği çok severim çünkü. Ama çamaşır suyu konusuna çok şaşırdım. İlk defa duydum böyle bir şeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ayucum :) Aroması bayağı keskin eve de mis gibi bir koku yayılıyor..

      Pazarımızda çiçekler çok güzel ve ucuz oluyor. Çok güzel güllerde vardı ama hepsi sıcaktan boynunu bükmüştü. Çamaşır suyuna bende şaşırmıştım ama uygulamada gerçekten yararı oluyor...

      Sil
  2. sonuçlarının haberlerini dört gözle bekliyorum herşeyin iyi olduğuna da eminim!
    iyi yapmışsın canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrincim doktorum yurtdışındaymış gidemedim. Salı gününe randevu aldım o gün gideceğim. Sonuçlar iyi gibi ama yinede doktorum karar verecek canım. Sevgiler

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)