28 Nisan 2013 Pazar

Kutlama....



 Dün akşam komşularımlaydım ya, bugün öğleden sonrada iki arkadaşımı kabul etmiştim, Bu dönem kutlamalar devam edecek gibi...  Misafirlerime bir şey ikram etmeden olmaz deyip, çayımızın yanına dünden kalan pastalara ilave olarak kısır ve patates toplarını hazırladım. Kısır herkesin bildiği tarzda olabilir belki ama  yine de şöyle kısaca yazmak istedim. Ben kısırın içine soğanı çiğden koymuyorum. Bulgur şiştikten sonra soğanı ve sarımsağı sıvı yağda kavurup, domates ve biber salçasını ilave edip hepsini pişirip bulgura karıştırdım. Daha sonrasında yeşillikler, domates , biber, limon ve baharatlarla tatlandırdım. Yanında da turşu ve cin biberlerle ikram ettim.

Patatesleri de kısaca tarif edeyim..Bir kaç patatesi haşladım. Kabukları soyulmuş patatesleri  bir kapta ezdim.  İçine tuz ve baharatlarla tatlandırdım. Patates toplarına oyuk bir şekil verdim ve ortalarına  sarımsaklı  yoğurttan birer kaşık koydum.  Etrafını domates ve üzerine de nane yapraklarıyla renklendirdim. Yapımı çok basit...

Tabi ki bunları da güzel sohbetler eşliğinde mideye indirdik. Arkadaşlarım akşam üzeri birde yürüyüş yapalım,  bunları eritelim  dediler. Evlerimiz birbirimize yakın ama çok sık görüşemiyoruz. Çünkü onlar benim gibi emekli değiller uzatmaları oynuyorlar. Neyse yolu uzatıp evimizin bulunduğu yerden daire çizerek Cumhuriyet meydanına inip  biraz da banklarda  oturduk ve dönüşte sık görüşmek dileğiyle ayrıldık. Güzel bir gün olmuştu.


Mutlu akşamlar:)

12 yorum:

  1. Ohh sefan olsun arkadaşım. Güzel ve hafif bir servis olmuş. Patateslerin sunumu da çok hoşuma gitti. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ayucum :) Patateslerin sunumu ve tadını arkadaşlarımda beğendiler..

      Sil
  2. afiyetler olsun başakcım... nefis görünüyor mamaların...

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar guzel hazirlanmis yiyecekler dostlarlada ayri bir zevkle yenmistir..Kutlamalar daha surer sanirim:) hep boyle guzellikler olsun hayatimizda..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dostbahçem her şey dostlarla paylaşınca güzel oluyor. Bir süre kutlamalarımız devam edecek :) Benden de sevgiler...

      Sil
  4. Ohh sefanız olsun hanımlar
    darısı başıma
    emekli olunca ben de böyle uzun uzun çay sohbetleri yürüyüşler hazırlıyacağım
    şimdilik sadece hayal kurarak ve emekli arkadaşlarıma imrenerek bakıyorum :)
    Tadını çıkarın....Sıra bana da gelecek .:))
    Sevgiler.............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YıIdızcım emeklilik süperrrr..

      İnşallah... Allah sana da nasip eder. Emekliliğine ne kadar var bilmiyorum ama yıllar çabuk geçiyor canım ve o gün geliyor..Her şey gönlünce olsun :) Benden de sevgiler..

      Sil
  5. aaaa kısırı bende böyle deneyeceğim ellerine sğlık:)

    YanıtlaSil
  6. Kısır en sevdiklerimden, cidden çok severek yerim Başak.
    Patates toplarından bende yapmıştım hafif oluyor seviyorum.
    Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık, sabahın bu saatlerinde canım çok kısır istedi valla :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)