25 Haziran 2013 Salı

..............



Bu minik kızımızın tatile gelmesiyle bende tatil moduna girmiştim. Onunla her gün sabah gidip akşam üzerine kadar denizdeydik. Çok güzel bir hafta geçirdik iyi ki gelmişler. İnsanın sevdikleriyle güzellikleri paylaşması ayrı bir güzel.  Böyle bir yerde olmak bizim için tatile gidememek demektir. eskiden her yıl senelik izinlerim de nereye gitsek diye düşünürdük ve gittiğimiz yerlerde tanıştığımız insanlar aaa siz neden geldiniz ki zaten hep tatili bol olan bir yerdesiniz derlerdi. Çok haklılar ama bende sadece amaç deniz olmadığını farklı yerleri, kültürleri görmek istediğimizi söylemekten yorulurdum. Tabi ki çok güzel bir şehirdeyiz al çantanı git istediğin sahile, geceleri de farklı güzel her yer. yazlar başkadır güzelim Antalya'da.....

Tatilimiz bitti, onlar gitti bende günlük rutin yaşantımıza devam ediyorum. Hadi bugün temizlik çamaşır falan filan derken uzun süredir yapmadığım bu yemeği sizinle paylaşmak istedim  daha önce aslında bunu yayınlamıştım ama belki görmeyen arkadaşlar olup onlarda denemek ister diye düşündüm yapımı çok kolay ve  bana göre leziz bir yemek oluyor. Yanında pilav salata bir içecekle misafirlerinize de hazırlayabilirsiniz.  


Malzemelerimiz .













Tarifi:


Borcamın altın hafif yağlınır.
Tavuk göğüsleri inceltilir borcama sıralanr. üzerine labne sürülüp baharat serpilir.
İkinci sıra tavuk göğsü koyulup ve labne peyniri sürülür.
Üzerine jabnonlar sıralanıp, labne sürülüp, baharatlar serpilir ve tekrar jambon dizilip labne sürülüp folya ile kapatılıp 170 fırına sürülür.   20 dakika sonra üstü  açılır ve kızarıncaya kadar pişirilir. arzuya  göre üzeri açıldığında  kaşarda rendelenebilir

Yapmak isteyenler kolay gelsin der hepinize güzel günler dilerim :)

10 yorum:

  1. Minik kiziniz gitti hersey normale dondu:) Ne guzel hayatimizda boyle minik canli sevimli bidiklarin olmasi..
    Turkiyenin en guzel sehirlerinden birindesiniz..ama dediginiz gibi farkli kulturleri gormek bilmek ogrenmek ve gezmekte cok guzel..
    Keyfiniz ve mutlulugunuz daim olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlıdır minik Defne'miz çokkk :) İyi ki varlar hayatımızda....

      Övünmek gibi olmasın ama gerçekten çok güzel bir şehir. İmkanları da ayrı güzel, yazın aşırı sıcaklarından başka kusuru yok gibi onuda klimalar ve denizle çözüyoruz.

      Benden de sevgiler Dostbahçem :)

      Sil
  2. Tatil gibi var mı ablacım?
    hele ki deniz,kumsal...ben antalya da olduğum halde denize girmeyi sevmiyorum,seyr etmek daha keyifli,bol bol resimlemek...

    ellerine sağlık,nefis görünüyor yemeğin,afiyet şifa olsun,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil adı bile güzel değil mi? şericim.

      O zaman Antalya'mızdan bol bol deniz fotolar senden olsun :)

      Benden de sevgiler....

      Sil
  3. Tatil ne güzel bir şey değil mi? Bence tatil alışılmışın dışında, günlük yaşamdan biraz uzaklaşarak yaşamak. İnsan evden ayrılmadan da tatil yapabilir. Güzel şeyler hayatımızdan hiç eksik olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mihribancım evden ayrılmadan tatil yapılabiliyor. Biz kadınların evde sorumluluğu fazla olunca onları biraz ötelemek güzel tabi ki, zaman zaman yapmakta yarar var.
      Hepimizin hayatı güzel şeylerle geçsin..

      Sil
  4. Başakçımmmmmmm gece gece nasıl canım çekti anlatamam. Görüntü muhteşem ve tadının da öyle olduğuna eminim. İnan o yemeğin hepsini yemek istiyorum. Ellerine sağlık arkadaşım.


    Ayrıca İzmir Antalya'dan daha güzel :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh keşke Ayucum yakın olsaydık gece, mece demez sana hemen ikram ederdim. Lezzetinin senin damak zevkine uyduğuna eminim ama senin yaptıklarının yanın bunlar faso, fiso:)

      Hah hah hayy Antalya İzmir'i döverrrr :P

      Sil
  5. Aman arkadaşım estağfurullah, inan kasapların önünde bekleşen kediler gibi bakıp durdum yemeğine :))

    Dövemez naberrr :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güldürdün beni Allah'ta seni güldürsün ömür boyu arkadaşım :))))))

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)