27 Haziran 2013 Perşembe

Kavanozdan deterjanlık..

Uzun süredir yabancı bir blogda gördüğüm bulaşık detejanlığı yapmak istiyordum. Sabah kahvaltıdan sonra ilk işim bu oldu. Mutfak için aldığım deterjanlıkların pahalısınıda ve ucuz olanınıda kullandım ama hiç birinden randıman alamadım pompa işlemleri hemen bozuluyordu. Bende sağlam bir pompa bulursam hemen bunu denemeliyim dedim. Evde bulunan bu pekmez kavanozunu ve watsonsdan aldığım ve biten duş jelinin pompasını bu iş için değerlendirdim. Kavanozun kapağını ortadan bıçakla açıp
pompayı yerleştirdim ve deterjanı doldurup kapattım. Çok güzel pompalıyor inşallah bozulmaz.

Ne bununla uğraşıyorsun bulaşık makinan yok mu? diyenler olabilir var ama ara sırada elde yıkamak gerekiyor aldığım deterjanların görüntüsünü mutfak tezgahımda sevmiyorum. Kullanırken yarıya geldiğinde hacı yatmaz gibi devrilip duruyorlar :) Birde bu deterjanları üreten firmalar neden bu sevimsiz yeşil ağırlıklı rengi kullanıyor bilmem. İllede dışı mavi, içi yeşil mi olmak zorunda mı ? Bazı alışkın olmadığım markalarda bir kaç renk seçeneği var. onları da almak istemiyorum. 
Neyse bu aldığım nar özlüymüş güya ne kadar doğru bilmiyorum ama bu deterjanı doldurdum, artık elimin altında devrilen bir deterjan kabı olmayacak. Biraz kullanayım bakim bana belli olmaz biraz maymun iştahlıyım ya.. buna da bir bahane bulur başka bir arayışa da girebilirim :)



 Şimdilik hoşçakalın :)






8 yorum:

  1. Hep söylerim "yaratıcılığın sınırı yoktur" diye:) Ellerine sağlık Başakçım, ne hoş olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim serapcım. Şimdilik çok kullanışlı oldu gibi bakalım nereye kadar gidecek :)

      Sil
  2. Aaa becerikli arkadaşım benim. Ne kadar hoş bir düşünce. Ben de içindeki deterjan azalınca devrilip duran plastik şeylerden nefret ediyorum. Tuttum bu fikri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ne demezsin:) Artık elimin altında takla atan bir şey yok, Sende istersen yapabilirsin yapımı çok basit Ayucum..

      Sil
  3. Başak inan bana çok iyi fikirler verdi bu kavanozdan sabunluğun. Şimdi kardeşim mutfağı için sabunluk istiyor uzun zamandır arıyoruz hiç bir şeyi beğenmiyor. Sıradan olmasın farklı olsun diyor. O yüzden cidden bana acaip fikirler verdi bu yaptığın :) bende denicem mutlaka ellerine sağlık çok beğendim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım çok rahat oldu gibi... daha gösterişli kavanozlarla da yapılabilir. Kardeşinin zevkine uyarsa denemekte yarar var :)

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)