19 Ocak 2012 Perşembe

20' li yaşlar ne güzeldir..



Burada oğluş daha  1 aylık falandı, çok tombiş ve kabak kafalıydı :)







Bugün oğlumun yaş günü oğluş 21 yaşında. yıllar önce 1991 de Amerika Birleşik Devletleri Irak'a hava akınları ve füze saldırısını başlatmıştı. Amerika yetkilileri "Çöl Fırtınası" diye adlandırdıkları operasyona Kuveyt'i kurtarmak için yaptıklarını söylemişti. oğlumu körfez savaşına tepki olarak doğurdum:)) Eskiden ultrasonlarda her nedense çocuğun cinsiyetini söylemezlerdi. Son ultrason muayenemde tıp okuyan son sınıf öğrenciler vardı, hoca onlara benimle ders anlatıyordu. O sırada öğrencinin biri "hocam erkek galiba" dedi. Hoca bana "neyin var?" dedi, ben "kızım var" dedim, cinsiyetini sorduğumdaysa söylemedi, "Allah bilir" dedi. Ama o çocuk meğerse cinsiyetini görmüş. Etrafımda beni görenler kızın olacak diyorlardı biz de kendimizi kıza şartlandığımızdan hep kız ismi düşündük. Çocuk erkek olunca sevindik ve şaşırdık ama erkek ismi hiç düşünmemiştik. isim ne koyacağız diye düşünürken iş yerinden arayan arkadaşlarımız ve çevremiz aman savaş var çocuğunuz ismi barış olsun dediler.  hem dünyada barış olsun diye hemde güzel anlamı olan bu ismi severek oğlumuza koyduk. Oğlum çok tombik bir bebekti, 4.500 gram doğmuştu.İsmin gerçekten insanın üzerinde etkisi olduğunu düşünenlerdenim. Oğlum çevresine saygılı, sakin, ismi gibi barışçıl bir çocuktur. iyi ki doğdun güzel oğlum şansın açık, ömrün sağlıklı ve uzun olsun...

11 yorum:

  1. Barış'a gerçek barışın olduğu bir dünyada uzuuun ve sağlıklı bir ömür dilerim. İyi ki doğmuş Barış !

    YanıtlaSil
  2. Mutlu yaşlar olsun oğlunuza.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. nice güzel yılları,
    şans dolu hayatı olsun ,
    sağlıkla sevdikeriyle..
    çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. İsmi gibi güzel bir ömrü olsun:)

    YanıtlaSil
  5. Günler nasılda akıp gidiyor demi canım ya
    benim de oğlum senin ki gibi kabak kafaydı :)) ama şimdi çok akışıklı oldu Rabbim kaderlrinide yollarınıda açık etsin oğlunun doğum günü kutlu olsun nice sağlıklı güzel günlere....

    YanıtlaSil
  6. Değerli arkadaşlarım güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. sizinde çocuklarınızın sağlıklı, mutlu, uzun bir hayatları olsun. çocuklarımızın geleceği hep barış içinde olsun.

    Hepinize sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. oğlunuza nice sağlık dolu yaşlar dilerim.
    okudukça içim bambaşka duygulara büründü.bir gün dedim ben de oğluş şu yaşta kız bıu yaşta ve ben emekliliğimin keyfini çatıyorum diyecek miyim:)
    neyse ben bugüne döneyim.
    oğluş 11 yaşında kızsa 20 aylık:)
    daha çok mu yolum var ne.

    YanıtlaSil
  8. Ben de yıllar önce sizin gibi düşünüyordum ama uzak görünen yıllar çabuk geçiyormuş. o yaşlarıda çok güzel. her anın tadını çıkarın. günleriniz keyifle, güzel anılar biriktirerek geçsin :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Nice güzel yaşları olsun, sağlıkla mutlulukla...
    Bende ismin kişilik üzerindeki etkisine çok inanırım.
    Torunumun birinin adı da Barış ve çok sevdiğim bir isimdir, hemde doğduğu yıla çok uygunmuş.

    YanıtlaSil
  10. Nur'cum senin torununa da sağlıklı uzun yaşlar dilerim. isimleri gibi inşallah barışçıl bir dünyada yaşamlarını sürdürürler :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)