29 Ocak 2012 Pazar

günlerden bir pazar

Bugün kızımla biraz yürüyüş yapmak istedik ve en yakın olan parkta soluğu aldık. Hava çok güzeldi, güneş ara sıra buluta giriyordu ama çıkınca yakıcıydı.


 Manzaramız yat limanı...





Bankta otururken yanımıza bir teyze geldi, "oturabilirmiyim" dedi, "buyrun" dedik. Konuşmaya başladı "çook yukarılardan geldik, Antalya'ya yerleştik" dedi Yukarı neresi dediğimde "Trabzon" dedi. "Hani karadeniz var, orada Trabzon var, biliyor musun" diye de sordu. Kocası yeni ölmüş, burada çocukları varmış.  Biz parka gittiğimizde teyze yerlerde birşeyler arıyordu. Meğer dün yine bu parkaymış ve takma dişindeki azı dişini düşürmüş, onu arıyormuş. Sonra birden ağzından takma dişini çıkarıverdi, içim fena oldu. Sağ elinde de üç tane taş tutuyor. Taşların birini proteze yerleştirmeye çalışıyor ve düşen dişini bulduğunu iddia ediyordu. Teyze laz fıkrası gibiydi :)) "Öyle olmaz teyze çocuklarınız sizi diş doktoruna götürsün" dedim. Ordan burdan konuştu neyse yanından kalkıp vedalaştık. Gözleri renkli, yüz hatları çok güzeldi, çocukluğu ve gençliği ne güzeldi kim
bilir. Yaşlılık ne kadar zor diye düşünmeden edemedim.



Teyzeyle otururken bir kediciği ellerimizle besledik, onunla da karşılıklı oturduk. Kedinin rengi yangından çıkmış gibiydi. Her yeri ayrı renkti, sevimliydi.




Parkın içindeki  fıskıyeli havuz başında  başka bir teyze harıl harıl örgü örüyor, yanındaki bayanda dolaşan başka yumağı açmaya çalışıyor. İçimden "Amaan teyze etrafındaki güzellikleri gör, örgünü evde ör" dedim.


Menekşelerin  hepsi çok güzeldi...


Böyle bir pazardı işte...

8 yorum:

  1. manzaranız çok güzelmiş hava bahar gibi görünüyor.Teyzecik demek taa yukardan gelmiş ,çok tatlıymış..

    YanıtlaSil
  2. Yanında gezmiş kadar oldum doğal anlatımınla :)) Hoş bir post olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir pazar günü. İstanbul bugün çok soğuktu. Şimdide kar başiadı.

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz. Maşallah size:) Çok sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  5. ayy ne güzelmiş sıcacık.bu aralar öyle ihtiyacım var ki bir yerlere gitmeye.ama kar kış malum hayırlısı artık. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bırlıkte gezmıs kadar olduk
    cok tskler paylasım ıcın

    YanıtlaSil
  7. biz de bol bol kar var... Resimleri görünce baharda çekilmiş sandım önce.

    O teyze bana iyi ki rastlamadı. İlk takma diş gördüğümde ki halimi hiç unutamam.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)