24 Temmuz 2013 Çarşamba

İncir tatlısı


Sıcak çook sıcak... Yaza da sıcak yakışıyor, gerçi ben sıcak havaları neme tercih edenlerdenim en azından çok terlemeyen biriysen kuru gezebiliyorsun. Oğlumun nemle ilgili bir tweetini de paylaşmadan geçmeyeyim. "%95 nem ne ya gitceğimiz yere yüzerek gidiyoruz :s
çok hoşuma gitti :))

Deniz dönüşü bir dinlenme faslı yaptım.
Sonra tatlı krizim tuttu ve mutfağa girip ne yesem, ne yapsam diye bakınırken dolapta kalan bir kaç inciri tatlıya çevirdim. İncirlerin pudralarını yıkayıp ve başlarını küçükten kesip, içine de bir cevizi kırıp yarısını koydum. Her birini böyle yaptıktan sonra tencereye 1,5 su bardağı süt koyup 2 yemek kaşığı kadar da şekerle sütü kaynattım. Kaynayınca incirleri içine koydum. 5 dakika daha kaynattım ve benim tatlım hazırdı. yerken üzerine de tarçın attım Tarçının tatlılarda kan şekerini yavaş yükseltiği söyleniyor.



:)

14 yorum:

  1. Çocuğun ne suçu var bu twitte allasen :)) Ben de yesem o kadar inciri ben de nemde yüzerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Bolat o hiç böyle şeyler ve sağlıklı şeyleri de yemeyi sevmez. Bir de yese ne yazardı bilmiyorum :))

      Sil
  2. oh oh ellerine sağlık başak ablacım keyfin bol olsun

    YanıtlaSil
  3. İncir başlı başına harika bir şey, çok severim. Kurusu da tazesi de harika. Tatlı çok hoş görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım. Arada ben de bu tür tatlılar yapayım diye incir alıyorum ama dayanamayıp daha eve varmadan çoğunu yiyorum, kalanını da eve gidince yiyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ayucum taze ve kurusunu bende çok severim. İnciri aslında bir kurabiye tarifi için almıştım ama yapmaya üşenen ben, tatlı krizim tutunca incirlerde azalınca sonunda böyle oldular :)

      Sil
  4. kışın özellikle devamlı yaptığım bir
    tatlı. çok seviyorum inciri..

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Teşekkürler mutfakların kraliçesi Ayşem :) İyiyim canım sende iyisin İnşallah...

      Sil
  6. Çok pratikmiş incir tatlısı canım ellerine sağlık, incir başlı başına muhteşem bir meyve, her yere yakışıyor, kurabiye, kek, tatlı...
    Sevgiler, güzellikler dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yapımı çok pratik. Niyet kurabiyeydi ama böyle oldular :) İnşallah onu da yapar bir gün yayınlarım. Benden de sevgiler..

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)