18 Temmuz 2013 Perşembe

Karma bir gezi

Bu gün belediyenin hazırladığı geziye katıldım. Arkadaşım geziye katılanların listesine benim adımı da verip, geziye gidiyoruz diye beni aradı.  Birazda zorunlu bir gezi oldu ama güzel oldu. Antalyamızda görülecek güzel yerler vardır ve ulaşımı da rahat bir şekilde gezilebiliyor. Önce atık şeylerden yapılan yeni sanayinin orada parka gittik. Yeni yapılmış bu parkı ilk defa gördüm. Çöplere giden malzemelerden çok güzel şeyler yapılmıştı. Fotoğraf makinamız düğün aralığında kırıldığı için oradan resim çekemedim. Cepten çektiklerim de güzel değil diye koyamadım :(

Sonra Konyaaltında bulunan Minicity'deydik. Burada da doğudan batıya, kuzeyden güneye ne kadar tarihi eserlerimiz varsa hepsinin minyatürü yapılmış ve burada sergileniyor. Çok güzellerdi ayrıca eserlerin başına konulan aletle butona basıp eser hakkında bilgiler alabiliyorsun. Daha önce gezmiştim ama bugün biraz daha derinden inceledim.



resim netten alıntı.

Sonrasında da meşhur Düden Şelalesindeydik.  Şelalemiz şehir merkezine 3 km uzaklıkta ve tatilcilerin ve turistlerin mutlaka uğradığı yerlerdendir.  Hayran kalmamak elde değil. Burası şelalenin verdiği akıntıdan dolayı çok serin olur. Manzarası süperdir. Sular o kadar çoşkulu akıyor ki sanki bir yere yetişecek gibi....
http://www.youtube.com/watch?v=DIKFIlcXlB4








Şelaleyi gezip tekrar yukarı çıkıp gözlemelerin yanında, ayran ve çaylarımızı  içip döndük. Güzel bir gün olmuştu.

Mutlu akşamlar :)

9 yorum:

  1. Antalya deyince aklıma Shareton Voyaj(şimdi Rixos oldu deyorlar) Manavgat, Semaver çayı, Alanya ve güzel günler geliyor :) sizin için de güzel bir tatil olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Bolat yeni adı Rixsos,
      Ne güzel Antalya'nın güzel anılarla hatıralarında kalması :)

      Sil
    2. Acaba İzmir deyince aklına neler geliyor Alp, söyle bakalım :)

      Sil
  2. Ne güzel bir gezi olmuş iyi ki gezmişsin canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende İyi ki gitmişim dedim. Şelaleden dönmek istemedim :) Benden de sevgiler..

      Sil
  3. Başakçım bir dahakine benim de adımı yazdırın :))

    Çok güzel bir gezi olmuş arkadaşım. Benim de gezesim var ama bu yıl nedense mıh gibi çakıldım kaldım. Darısı başıma diyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayucum yazdırmaya ne gerek var. Sen gel yeter ki ben seni gezdiririm :)

      Benim adıma karar verilmesini sevmem ama gezi güzel geçti. Amann bizde kendi çemberimizde dönüp duruyoruz işte...

      Sana da inşallah diyorum :)

      Sil
  4. Sadece akan şelaleye bakmak bile rahatlatıyor insanı. Çok güzel bir şehirde yaşıyorsunuz Başak, bütün bu güzelliklere bu kadar yakın olmak harika bişey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel Aslıcım. Yaşam koşulları, imkanları çok rahat bir şehir. En fazla göç alan illerimiz arasında,...Nereye gidersem gideyim özleyerek dönüyorum.

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)