23 Eylül 2011 Cuma

Battaniye

Dünkü gelen yağmurla Antalya nefes aldı diyebilirim. Sabah işlerimi ayarladıktan sonra soluğu çarşıda yüncüde aldım. komşumun  2 ay sonra ilk defa torunu olacak. renklerden belli değil mi? kız. geçen yılda başka komşumun torunu oğlan olmuştu. ona da benim bu modelin mavi tonlusunu örmüştüm, çok beğenmişlerdi. sevdiğim komşu kızlarına çabuk doğurun battaniye öreceğim diye espri yapıyordum. apartmanın geneli genç kız doluydu ama 3 sene içinde çoğu evlendi diyebilirim. hepsi çok tatlıydılar. havanın akşamların serinlemesiyle ve dizilerin başlamasıyla tv karşısında örgü örmeye  başladım. örgüyü severim ama ince ve tüylü iplere tahammülüm yok. bu modelde annemden  bana miras kaldı. annemin de bu modeli çok ördüğünü hatırlarım. anneminki daha az sırada renk değişiyordu, daha ince çizgiliydi. ben battaniyede biraz daha çok sırada değişiyorum. Örgüyü çabuk örerim. herhalde bir iki güne kadar biter, hediye çantamıza koyarız. bir de yanına nevresim takımı aldım. sağlıklı ve mutlu günlerinde kullanırlar inşallah....                                     




Hoşçakaln.

6 yorum:

  1. kendi el emeğiniz olduğu için çok değerli bir armağan, güle güle kullanılsın, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel Hülya Hanım'cığım. Ancak biz battaniye bitmeden atraksiyonlu renk geçişlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek isteriz:)))Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Noblesse; kendimize yapar gibi sevinip yapıyorum, inşallah onlar da beğenirler :) teşekkürler.

    Nedret; :)) geçişleri ipi kesmeden, yandan yürüterek yapıyorum Nedretciğim. daha sonra kenarları tığ işi yapıp gizleyeceğim onları. daha sonra da dört ucunu ponponlayıp bitireceğim. bitince tekrar fotoğrafını koyacağım ;)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel oluyor. Ne çabuk örüyorsun. Keşke bende öyle çabuk örebilsem...

    YanıtlaSil
  5. Hüznün tadı: kursta senin de güzel şeyler öreceğine inanıyorum.benim ördüğüm düz örğü, birde yün kalın olunca çabuk ilerliyor:)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim:) Denersem daha iyi anlarım herhalde:))

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)