20 Eylül 2011 Salı

Phaselis


Bugün  sabah kahvaltıdan sonra hepimiz birbirimize bakarken ne yapalım? sorusu oluşuverdi. istikamet yaz bitmeden kemer phaselis olsun dedik. Phaselis Antalya'ya 50 km.  M.Ö 7.yüzyılda rodoslular kolonisi  tarafından inşa edilmiş. tek kelime ile anlatılmaz, görmek lazım. hayran olmamak elde değil. doğa ve deniz içiçe muhteşem bir yer.




M.Ö.190 - 160 yıllarında Roma eğemenliğine geçen Phaselis Likya Birliği'nin bir parçasıdır. Büyük İskender bir kışını orada geçirmiş.
Her yer tarih kokuyor.




Pazarları severim ya burada da karşıma çıktı :) lakin taştan başka birşey yoktu.



Bu yer taş döşemelerini  hangi usta eller yaptı acaba diye sormadan geçemedim. Kalp figürü o zamanda  da varmış, hayret verici.


Oğlum yerden aldığı  bu minik kozalakları verdi. bunlarla da bir şey yaparsın diye :) daha doğrusu otu çöpü ne varsa bi şey yaparsın esprisiyle verdi :)





Bu yazıda ne yazmışlardı. çok merak ettim.


Bu antik tiyatro M.S 2.yüzyılda inşa edilmiş. 2000 kişi kapasiteli


Denizine girilmeden gidilmez tabiki, kendimizi serin sulara attık :) yedik içtik.tarihide içimize sindirdik.




Nereye gidersen git sonuç kürkçü dükkanı demişler ya... bizdede öyle oldu :)
Güzel bir gündü...

2 yorum:

  1. Mayıs ayında Antalya planı var... Burayı listeme aldım. Perge'yi gezerken rehberimiz, çarşı yeri burası dedi, karşılıklı dükkanlar olduğunu düşünün, peki burası sizce ne dükkanıdır dedi...biz alık alık baktık tabiki, taşa kazınmış kasap bıçağı hepimizin gözünden kaçmış meğer.
    Sevgiler size

    YanıtlaSil
  2. Grçekten görülmeye değer,denizide süper :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)