18 Ekim 2011 Salı

bitenler

Yüncüye gittiğimde örgü öğrenen bayanların elinde bu yelek modeli vardı. Atatürk yeleği modeliymiş. hoşuma gitti. 1 yumak kahverengi yün alıp başladım.  kızım arkadaşının 1 yaşındaki sevimli oğlu için istedi, ördüm.





Rengarenk battaniyemizde bitti. sadece iki yanını ince sık iğne şeklinde tığladım. kalın bant yapsam modeli bozar diye düşündüm.


Örmesi çok zevkliydi, sıkıcı olmadı :)


Dün resim kursuydaydım. kısa bir tanışma merasiminden sonra öğretmenimiz kitaplara bakın istediğiniz resmi çizin dedi, şöyle bi çizgilerimizi görmek istedi. sınıf çok kalabalıktı. biraz aşağıdaki resmi karaladıktan sonra öğleden sonra ordan ayrıldım çünkü bu kadar kalabalıkta konsantrasyonum bozulur, rahat çizemem. gelenler arasında bir anda gruplaşma oldu. kimi torunun dişini anlatıyor, kimi geçen yıldan gelen arkadaşlarını eleştiriyor, bazıları geliş saatlerine uymak istemiyor, ben uyandığımda gün içinde gelirim diyor... her kafadan bir ses çıkıyordu. öğretmen kibar şekilde uyardı ama iki dakika sonra yine aynı oldu. bizde 3 arkadaştık, ortama baktık kaldık.  herhalde evde çizimlerime devam edeceğim. bu kadar kalabalık ve gördüğüm ortam beni kurstan vazgeçirdi..



11 yorum:

  1. Evet minik adamlara çok yakışacağını düşündüm :)

    YanıtlaSil
  2. yelekde battaniyede çok güzel elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ikiside çok güzeller. özellikle şu battaniyeden bende örmek istiyorum. elimdeki yarım işler bitince belki başlarım. renk uyumu harika olmuş şeker gibi. iyi günlerde kullanın

    YanıtlaSil
  4. Margazit:örmesi çok zevkli renkten renge geçerken o zaman çabukta bitiyor canım ör :)

    YanıtlaSil
  5. Yeleği beğendim ne kadar şık olmuş.Güle güle kullansınlar.Bende bu kış örgü kursuna başlayacağım, biliyorum ama biraz tekniğe ihtiyacım var.Umarım sizin kurs gibi değildir:)Yoksa aynen bende bırakırım.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim:)2 yıldır kursa gidiyordum ama bu gelenler çok farklı geldi.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. o yelek ne kadarda güzel öyle..çoook beğendim.

    YanıtlaSil
  8. Ripple o kadar güzel olmuş ki, ben o delik kısımlarını çok belirgin yapamıyorum sanki, onu çözemedim. Harika olmuş, renkler de öyle yumuşak ki çok beğendim,Yelek de çok şık, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Derya'cığım teşekkür ederim. yüksek geçişlerde iki zincir çekiyorum.inişte yok. bir kaç çeşit ripple modeli var.ben bunu seçtim. insan her rengini örmek istiyor:)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)