2 Ekim 2011 Pazar

Mürdüm eriği suyu

Bu mevsimde mürdüm eriğiyle duygusal bağımı artırırım. mürdüm eriğini seviyorsanız meyve suyunu da seveceğinizi tahmin ediyorum. biz severek tüketiyoruz, kendi meyve suyumuzu kendimiz yapıp, hazır meyve suyu almamaya çalışıyoruz. Ayrıca bir çok faydasının yanısıra kan yapıcı özelliğini test ettik, onayladık. Her sene mevsiminde bol bol yapıp içeriz.

nasıl yapacağız derseniz şöyle; yarım kilo eriği ortadan ikiye kesip çekirdekleri ile 1 litre suda kaynatıp süzdükten sonra, şekeri (ne kadar tatlı isterseniz o kadar veya hiç koymasanız da olur), bir çubuk tarçını ve iki adet karanfili atıp buzdolabına koyup, günde bir iki bardak içebilirsiniz.




Sağlıklı günler...

4 yorum:

  1. ben de reçelini mi yapsam diye düşünüyordum.Elinize sağlık .Rengi ne güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. Reçelide güzel olur.ben çok şekerli şeyler yiyemediğim için şekersiz meyve sularına kaçıyorum :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bende reçelini yaptım. Güzel oldu.

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun.mürdümün her şeyi güzel oluyor :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)