27 Şubat 2012 Pazartesi

Ispanaklı Kek

Akşam üzeri evdeysem mutlaka sıcak bir şey içmek isterim. Tabi ki yanında da hafif  şeyler atıştırmak iyi oluyor.  Buzdolabına şöyle bakınırken yarısını kullandığım yarısı kalan  ıspanak bana göz kırptı. Bir haftadır buradayım benimle ilgilenen yok diye üzgündü. Bazıları üzüntüden sararmış solmuştu. kalan sağlar bizimdir dedim ve başladım iş başına önce ıspanağı temizleyip ince ince doğradım. Özellikle sebzeyi tek başına yemek istemeyen çocuklar için ideal olabilir.

Tarifi :
2 yumurta, yarım bardak sıvı yağ, 2 bardak kadar un, yarım bardak süt, 1 adet kabartma tozu, bir diş sarımsak ıspanak ve biraz tuz atıp hepsini karıştırıp yağlanmış tepsiye döktüm. 175 derecede 20 dk kadar pişirdim ama ıspanaklar buzdolabından çıkıp, fırının sıcağında ne kadar mutluydular bilemiyorum. Ortasını bulamadın vicdansız kadın demiş olabilirler :))






Çay makinamızı 10 yıldır kullanıyorduk ama o bizi bugünlerde terk etmeye karar verdi. Biz de üst porselen kısmına veda etmeden alt kısmına veda ettik. Avm lerin birinden bunu aldım ama üst kısmı cam olunca eskinin üstü yenin altını birleştirdik. Kırarım diye cam olunca biraz ürktüm. İnşallah iyi anlaşırlar. Ispanaklı kekle çay makinasını kutladık.


Mutlu haftalar..

5 yorum:

  1. Ispanaklı keki hiç denemedim , başka bir blogda da görmüştüm , ıspanak aldığımda deneyeceğim , eline sağlık , sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ablacımmm bende akşam yarım paket ıspanagı buzluktan çıkardım yemek yapıcaktım.vazgeçtim tekrar yerine koydum hiç yapamdım ispanaklı kek yaptımda tatlı olarak birde böyle deniyim ben merak ettim ellerine saglık ablacım
    çay makinan çok güzel ama arkasında bişey var o daha hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  3. hülyacım ellerine sağlık canım
    mmm mis
    :))

    YanıtlaSil
  4. birkaç kez ben de yapmıştım, nefis bir şey, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çayın yanına nasılda yakışır ama..:)))
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)