10 Şubat 2012 Cuma

Turunç reçeli


Geçen hafta pazardan aldığım turunçların her gün suyunu değiştirip acı suyunu atması için bekletmiştim. Bugün  tencereye 2 kilo şeker ve 2lt su koyup kaynattım. Sonra turunç kabuklarını ipe dizili bir şekilde tencereye attım ve şekerli suda uzun bir süre kabukların rengi değişip şekeri içine çekene kadar kaynattım ve son olarak bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatıp, koyulaştığına emin olunca ocaktan alıp soğumaya bıraktım. Ve sonrada kavanoza koydum. Turunçlarımız yenilmek için heyecanla sabahı bekliyor. Biz değil vallahi turunçlar çok heyecanlı :)


Akşamları televizyonda bakacak birşey bulamıyorum artık, daral geldi hepsinden, ali kaptanından, fatmagülünden... Bir Seksenler'im bir de Muhteşem Yüzyıl'ım var sadece. Bu pembiş kitabı okumayı da çok ertelemiştim, şimdi pembe battaniyemin altında ayaklarımı uzatıp kitap okuma vakti.

Pembeli akşamlar hepinize ;)

5 yorum:

  1. pembeli akşamlar:)) evet artık tv de hiçbirşey yok ablacım en iyisini yapıyorsun keyifle o güzel battaniyene sarılıp oku :))
    cidden kar yagmıyor ya inanmıyorum :)) sıcacık bie blog olmuş :))
    turunç hiç yemedim bilmiyorum ama bi otelde görmüştüm afiyetle yiyin ablacım elerine saglık bakalım kavanozda nasıl poz vericek tabi kahvaltıda hepsi bitmezse:))
    tatlıyı deniycem melisa ve bora için en önemlisi kendim için bir dilimcik:)))

    YanıtlaSil
  2. turunçların heyecanına çok güldüm. denemek istiyorum ama suda 1 hafta bekletmek için yeterince sabırlı değilim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ben Elif Şafak sevemedim nedense.
    Kendini çok ortaya attığı için mi nedir bilemedim?
    Seksenler dizisini bizde takibe aldık.''AA şu da vardı, buda vardı'' diye diye seyrediyoruz eşimle.Muhteşem Yüzyılda Kuzeyle çekişiyor bizim evde.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Mavi'cim sen üşürsün de ben kaldırmammı:)) yakın olsaydık keşke turunçları beraber yapar, tüketirdik..


    Sevginin ruhu: Evet canım ya yapımında biraz sabır istiyor. Sevgiler.


    mehtap'cım Elif Şafak'ı ben de o sebeblerden dolayı ertelemiştim daha yeni okumaya başladım. bakalım nasıl bir etki yapacak. güzel gidiyor gibi ama..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. turuç reçelı harıka ben yedım denemenızı tavsıye ederim

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)